Runderburger met frisse radijssla en een kruidensausje
Runderburger met frisse radijssla en een kruidensausje

Runderburger met frisse radijssla en een kruidensausje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 553 kcal
Vet 20.2 g
Verzadigd vet 5.3 g
Koolhydraat 46.9 g
Suiker 8.8 g
Vezel 10.8 g
Eiwit 44.6 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. min.

  3. Kook de erwten 8 min. onafgedekt gaar in een bodempje water. Giet af, spoel onder koud water en laat even afkoelen.

  4. Snij intussen de radijzen in schijfjes.

  5. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  6. Hak de dragon en de peterselie fijn.

  7. Snipper het knoflook fijn.

  8. Bereiding:
  9. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  10. Smelt intussen de boter in een pan en bak de runderburgers 7 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  11. Meng intussen de mayonaise met de fijngesneden dragon, de peterselie, het knoflook, 1 eetl. wittewijnazijn en de mosterd tot een gladde saus.

  12. Doe de radijsjes en de erwten samen in een kom en roer er de olijfolie en 1 eetl. wittewijnazijn onder. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de runderburger met de kruidige saus, de aardappelen en de salade.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g aardappel en snij in kleine blokjes. 2 Kook samen met 100 g diepgevroren erwten ± 20 min. gaar in een bodempje water. 3 Mix alles fijn met 1 koffiel. plantaardige olie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. min.

  3. Kook de erwten 8 min. onafgedekt gaar in een bodempje water. Giet af, spoel onder koud water en laat even afkoelen.

  4. Snij intussen de radijzen in schijfjes.

  5. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  6. Hak de dragon en de peterselie fijn.

  7. Snipper het knoflook fijn.

  8. Bereiding:
  9. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  10. Smelt intussen de boter in een pan en bak de runderburgers 7 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  11. Meng intussen de mayonaise met de fijngesneden dragon, de peterselie, het knoflook, 1 eetl. wittewijnazijn en de mosterd tot een gladde saus.

  12. Doe de radijsjes en de erwten samen in een kom en roer er de olijfolie en 1 eetl. wittewijnazijn onder. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de runderburger met de kruidige saus, de aardappelen en de salade.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g aardappel en snij in kleine blokjes. 2 Kook samen met 100 g diepgevroren erwten ± 20 min. gaar in een bodempje water. 3 Mix alles fijn met 1 koffiel. plantaardige olie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 553 kcal
Vet 20.2 g
Verzadigd vet 5.3 g
Koolhydraat 46.9 g
Suiker 8.8 g
Vezel 10.8 g
Eiwit 44.6 g
Zout 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn La Croix de Paty A.O.P. Côtes de Bourg

Bekijk het recept digitaal