Runderreepjes in paprikasaus met frietjes van polderaardappelen
Runderreepjes in paprikasaus met frietjes van polderaardappelen

Runderreepjes in paprikasaus met frietjes van polderaardappelen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 719 kcal
Vet 36 g
Verzadigd vet 11.4 g
Koolhydraat 55.4 g
Suiker 13.1 g
Vezel 10.3 g
Eiwit 37.9 g
Zout 2.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in kleine blokjes.

  3. Snipper 1/2 rode ui heel fijn. Snij de rest in halve ringen.

  4. Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.

  5. Schil de aardappelen en snij in frieten van 1 cm dik. Spoel onder koud water en dep goed droog.

  6. Snipper het knoflook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Bak de frietjes 3 à 4 min. voor in de friteuse op 150 °C. Laat uitlekken op keukenpapier. Verhoog de temperatuur naar 180 °C.

  9. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de runderreepjes 5 min. Haal uit de kookpot.

  10. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de kookpot en bak de uiringen en het knoflook 1 min. Voeg de paprikablokjes en de tomatenstukjes toe. Vul het blik van de tomaten met 2 dl water en voeg toe aan de saus. Kruid met de cayennepeper en laat 15 min. sudderen.

  11. Voeg de runderreepjes op het einde opnieuw toe en kruid met peper en zout.

  12. Bak de voorgebakken frietjes goudbruin in de friteuse.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de runderreepjes met de saus over de borden en bestrooi met de maïs en de fijngesnipperde rode ui. Serveer met de frietjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in kleine blokjes.

  3. Snipper 1/2 rode ui heel fijn. Snij de rest in halve ringen.

  4. Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.

  5. Schil de aardappelen en snij in frieten van 1 cm dik. Spoel onder koud water en dep goed droog.

  6. Snipper het knoflook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Bak de frietjes 3 à 4 min. voor in de friteuse op 150 °C. Laat uitlekken op keukenpapier. Verhoog de temperatuur naar 180 °C.

  9. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de runderreepjes 5 min. Haal uit de kookpot.

  10. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de kookpot en bak de uiringen en het knoflook 1 min. Voeg de paprikablokjes en de tomatenstukjes toe. Vul het blik van de tomaten met 2 dl water en voeg toe aan de saus. Kruid met de cayennepeper en laat 15 min. sudderen.

  11. Voeg de runderreepjes op het einde opnieuw toe en kruid met peper en zout.

  12. Bak de voorgebakken frietjes goudbruin in de friteuse.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de runderreepjes met de saus over de borden en bestrooi met de maïs en de fijngesnipperde rode ui. Serveer met de frietjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 719 kcal
Vet 36 g
Verzadigd vet 11.4 g
Koolhydraat 55.4 g
Suiker 13.1 g
Vezel 10.3 g
Eiwit 37.9 g
Zout 2.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Quinta Vista Vinho Regional Lisboa Portugal

Bekijk het recept digitaal