Runderreepjes met boontjes en aardappelen in groenepepersaus
Runderreepjes met boontjes en aardappelen in groenepepersaus

Runderreepjes met boontjes en aardappelen in groenepepersaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 580 kcal
Vet 21.7 g
Verzadigd vet 4.9 g
Koolhydraat 49.1 g
Suiker 9.1 g
Vezel 10.6 g
Eiwit 41.3 g
Zout 2.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Snij de ui in fijne ringen.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Voeg 8 min. voor het einde de prinsessenbonen toe. Giet af.

  8. Verhit de olijfolie in een hoge braadpan of wok en bak de uiringen en de groenepeperbolletjes 5 min. goudbruin.

  9. Doe er het knoflook en het vlees bij en laat nog 3 min. bakken.

  10. Roer er de aardappelen, de prinsessenbonen en de diepgevroren erwten onder en overgiet met de room. Laat nog 2 à 3 min. opwarmen en kruid met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Snij de ui in fijne ringen.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Voeg 8 min. voor het einde de prinsessenbonen toe. Giet af.

  8. Verhit de olijfolie in een hoge braadpan of wok en bak de uiringen en de groenepeperbolletjes 5 min. goudbruin.

  9. Doe er het knoflook en het vlees bij en laat nog 3 min. bakken.

  10. Roer er de aardappelen, de prinsessenbonen en de diepgevroren erwten onder en overgiet met de room. Laat nog 2 à 3 min. opwarmen en kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 580 kcal
Vet 21.7 g
Verzadigd vet 4.9 g
Koolhydraat 49.1 g
Suiker 9.1 g
Vezel 10.6 g
Eiwit 41.3 g
Zout 2.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn La Croix Fourget A.O.P. Lussac-Saint-Émilion

Bekijk het recept digitaal