Runderreepjes met krokante broccoli
Runderreepjes met krokante broccoli

Runderreepjes met krokante broccoli

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 268 kcal
Vet 8.7 g
Koolhydraat 7.7 g
Eiwit 38.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min. + 1 u. marineren in de koelkast)

  4. Snij de dunne lende in repen van 1,5 cm breed.

  5. Laat diepgevroren broccoli oppervlakkig ontdooien en dep goed droog. Snij verse broccoli in kleine roosjes.

  6. Snij de champignons in 4 en besprenkel met de helft van het citroensap.

  7. Snij de ui in ringen.

  8. Snij de gember in fijne staafjes.

  9. Doe de oestersaus, de sojasaus, de rest van het citroensap en de gemberstaafjes in een mengkom. Roer er de repen vlees onder en laat 1 u. marineren in de koelkast.

  10. Bereiding:
  11. Verhit een wok en voeg 1 eetl. arachideolie toe. Bak het gemarineerde vlees in verschillende keren aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de wok en hou warm.

  12. Verhit 1 eetl. arachideolie in de wok en roerbak de uiringen 1 min.

  13. Voeg de broccoliroosjes en de champignons toe. Roerbak ± 3 min.

  14. Giet er de hete groentebouillon bij. Bind het vocht met instantsausbinder.

  15. Voeg het vlees opnieuw toe en laat nog even opwarmen.

  16. Afwerking:
  17. Geef er tagliatelle bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min. + 1 u. marineren in de koelkast)

  4. Snij de dunne lende in repen van 1,5 cm breed.

  5. Laat diepgevroren broccoli oppervlakkig ontdooien en dep goed droog. Snij verse broccoli in kleine roosjes.

  6. Snij de champignons in 4 en besprenkel met de helft van het citroensap.

  7. Snij de ui in ringen.

  8. Snij de gember in fijne staafjes.

  9. Doe de oestersaus, de sojasaus, de rest van het citroensap en de gemberstaafjes in een mengkom. Roer er de repen vlees onder en laat 1 u. marineren in de koelkast.

  10. Bereiding:
  11. Verhit een wok en voeg 1 eetl. arachideolie toe. Bak het gemarineerde vlees in verschillende keren aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de wok en hou warm.

  12. Verhit 1 eetl. arachideolie in de wok en roerbak de uiringen 1 min.

  13. Voeg de broccoliroosjes en de champignons toe. Roerbak ± 3 min.

  14. Giet er de hete groentebouillon bij. Bind het vocht met instantsausbinder.

  15. Voeg het vlees opnieuw toe en laat nog even opwarmen.

  16. Afwerking:
  17. Geef er tagliatelle bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 268 kcal
Vet 8.7 g
Koolhydraat 7.7 g
Eiwit 38.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Domaine de Luzanet I.G.P. Côtes de Gascogne

Bekijk het recept digitaal