Runderstoofvlees met chocolade
Runderstoofvlees met chocolade

Runderstoofvlees met chocolade

2 u. 15 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 339 kcal
Vet 8 g
Koolhydraat 9.8 g
Eiwit 46.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de uien in grove stukken.

  4. Breek de chocolade in stukjes.

  5. Bereiding:
  6. Smelt de boter in een grote kookpot en bak het runderstoofvlees beetje bij beetje, tot alle blokjes goudbruin zijn. Kruid met peper en zout.

  7. Voeg de stukken ui toe en laat samen met het vlees kleuren.

  8. Giet het bier langs de rand van de kookpot bij het vlees en voeg de kippenbouillon toe. Zorg ervoor dat het vlees helemaal onderstaat. Kruid met de jeneverbessen, de laurierblaadjes en het takje tijm. Dek af en laat 1 u. 30 min. tot 2 u. stoven.

  9. Schep de kruiden uit de saus. Roer er de frambozenazijn onder en dik de saus wat in met instantsausbinder.

  10. Voeg de pure chocolade net voor het opdienen toe en laat smelten.

  11. Afwerking:
  12. Serveer met dikke frietjes of gekookte aard-appelen en gebakken witloof.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de uien in grove stukken.

  4. Breek de chocolade in stukjes.

  5. Bereiding:
  6. Smelt de boter in een grote kookpot en bak het runderstoofvlees beetje bij beetje, tot alle blokjes goudbruin zijn. Kruid met peper en zout.

  7. Voeg de stukken ui toe en laat samen met het vlees kleuren.

  8. Giet het bier langs de rand van de kookpot bij het vlees en voeg de kippenbouillon toe. Zorg ervoor dat het vlees helemaal onderstaat. Kruid met de jeneverbessen, de laurierblaadjes en het takje tijm. Dek af en laat 1 u. 30 min. tot 2 u. stoven.

  9. Schep de kruiden uit de saus. Roer er de frambozenazijn onder en dik de saus wat in met instantsausbinder.

  10. Voeg de pure chocolade net voor het opdienen toe en laat smelten.

  11. Afwerking:
  12. Serveer met dikke frietjes of gekookte aard-appelen en gebakken witloof.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 339 kcal
Vet 8 g
Koolhydraat 9.8 g
Eiwit 46.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Rochefort 8

Bekijk het recept digitaal