- Bewaar

- Bewaar
Saffraanrisotto met courgette en scampi
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Terre Siciliane I.G.T. Fiano-Chardonnay Inycon Sicilia - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 5 min.)
-
Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snipper het knoflook en de sjalot fijn.
-
Snipper de blaadjes van de platte peterselie fijn.
-
Rasp de grana padano.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de sjalot enkele min. op een zacht vuur. Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn. Giet de wijn bij de rijst en laat volledig verdampen.
-
Giet er 1 pollepel bouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Doe er de diepgevroren courgetteschijfjes bij. Voeg pas dan weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een pan en bak de scampi's 2 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Haal de risotto van het vuur en voeg de geraspte kaas, 2 eetl. boter, de saffraan, de helft van de platte peterselie en de scampi's toe. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Werk de borden af met de rest van de platte peterselie en wat zwarte peper.
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Terre Siciliane I.G.T. Fiano-Chardonnay Inycon Sicilia - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 5 min.)
-
Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snipper het knoflook en de sjalot fijn.
-
Snipper de blaadjes van de platte peterselie fijn.
-
Rasp de grana padano.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de sjalot enkele min. op een zacht vuur. Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn. Giet de wijn bij de rijst en laat volledig verdampen.
-
Giet er 1 pollepel bouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Doe er de diepgevroren courgetteschijfjes bij. Voeg pas dan weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een pan en bak de scampi's 2 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Haal de risotto van het vuur en voeg de geraspte kaas, 2 eetl. boter, de saffraan, de helft van de platte peterselie en de scampi's toe. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Werk de borden af met de rest van de platte peterselie en wat zwarte peper.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Terre Siciliane I.G.T. Fiano-Chardonnay Inycon Sicilia - Italië