Saffraanrisotto met courgette en scampi
Saffraanrisotto met courgette en scampi

Saffraanrisotto met courgette en scampi

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 457 kcal
Vet 18.9 g
Koolhydraat 49.5 g
Eiwit 18.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 5 min.)

  4. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  5. Snipper het knoflook en de sjalot fijn.

  6. Snipper de blaadjes van de platte peterselie fijn.

  7. Rasp de grana padano.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de sjalot enkele min. op een zacht vuur. Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn. Giet de wijn bij de rijst en laat volledig verdampen.

  10. Giet er 1 pollepel bouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Doe er de diepgevroren courgetteschijfjes bij. Voeg pas dan weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar.

  11. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een pan en bak de scampi's 2 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Haal de risotto van het vuur en voeg de geraspte kaas, 2 eetl. boter, de saffraan, de helft van de platte peterselie en de scampi's toe. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Werk de borden af met de rest van de platte peterselie en wat zwarte peper.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 5 min.)

  4. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  5. Snipper het knoflook en de sjalot fijn.

  6. Snipper de blaadjes van de platte peterselie fijn.

  7. Rasp de grana padano.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de sjalot enkele min. op een zacht vuur. Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn. Giet de wijn bij de rijst en laat volledig verdampen.

  10. Giet er 1 pollepel bouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Doe er de diepgevroren courgetteschijfjes bij. Voeg pas dan weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar.

  11. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een pan en bak de scampi's 2 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Haal de risotto van het vuur en voeg de geraspte kaas, 2 eetl. boter, de saffraan, de helft van de platte peterselie en de scampi's toe. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Werk de borden af met de rest van de platte peterselie en wat zwarte peper.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 457 kcal
Vet 18.9 g
Koolhydraat 49.5 g
Eiwit 18.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs Witbier Wijn Terre Siciliane I.G.T. Fiano-Chardonnay Inycon Sicilia - Italië

Bekijk het recept digitaal