Salade met kwartel, honing en mango
Salade met kwartel, honing en mango

Salade met kwartel, honing en mango

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 722 kcal
Vet 32.9 g
Koolhydraat 63.7 g
Eiwit 38 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kwartelfilets volledig ontdooien en dep droog.

  3. Pers de limoen.

  4. Schil de mango's en snij het vruchtvlees in blokjes. Besprenkel met het limoensap.

  5. Snij de preiwitten in stukken van 2 cm.

  6. Snipper de koriander fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water met het bouillonblokje (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Leg er een propere keukenhanddoek op en laat de rijst zo 5 min. stomen. Laat afkoelen.

  9. Stoom ondertussen de prei en de peultjes 8 min. boven lichtgezouten water. Spoel onder koud water en laat uitlekken.

  10. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kwartelfilets 3 min. Draai om en voeg de honing en de sojasaus toe. Roer goed om en laat nog 2 min. bakken op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de slascheuten, de rucola, de mangoblokjes, de peultjes, de prei en de macadamianoten over de borden. Leg er een bolletje rijst bij.

  13. Verdeel de kwartelfilets over de borden en giet er het braadvocht over.

  14. Werk af met de fijngesnipperde koriander en serveer eventueel met bruin brood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kwartelfilets volledig ontdooien en dep droog.

  3. Pers de limoen.

  4. Schil de mango's en snij het vruchtvlees in blokjes. Besprenkel met het limoensap.

  5. Snij de preiwitten in stukken van 2 cm.

  6. Snipper de koriander fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water met het bouillonblokje (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Leg er een propere keukenhanddoek op en laat de rijst zo 5 min. stomen. Laat afkoelen.

  9. Stoom ondertussen de prei en de peultjes 8 min. boven lichtgezouten water. Spoel onder koud water en laat uitlekken.

  10. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kwartelfilets 3 min. Draai om en voeg de honing en de sojasaus toe. Roer goed om en laat nog 2 min. bakken op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de slascheuten, de rucola, de mangoblokjes, de peultjes, de prei en de macadamianoten over de borden. Leg er een bolletje rijst bij.

  13. Verdeel de kwartelfilets over de borden en giet er het braadvocht over.

  14. Werk af met de fijngesnipperde koriander en serveer eventueel met bruin brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 722 kcal
Vet 32.9 g
Koolhydraat 63.7 g
Eiwit 38 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Château de Castets Vieilles Vignes A.O.P. Blaye - Côtes de Bordeaux

Bekijk het recept digitaal