Salade van gegrilde groenten met burrata
Salade van gegrilde groenten met burrata

Salade van gegrilde groenten met burrata

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 391 kcal
Vet 33.2 g
Verzadigd vet 9.1 g
Koolhydraat 12.6 g
Suiker 9.8 g
Vezel 3.1 g
Eiwit 8.9 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de oregano fijn (hou enkele takjes apart voor de afwerking).

  4. Meng de oregano, het diepgevroren knoflook en de Provençaalse kruiden onder de olijfolie en kruid met peper en zout.

  5. Snij de courgette en de aubergine in schijfjes. Snij de puntpaprika in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij de slaharten in de lengte in 4.

  6. Bereiding:
  7. (30 min.)

  8. 1 Besmeer de courgette, de aubergine, de puntpaprika, en de groene-aspergepunten met de kruidenolie. Grill ze aan beide kanten op de hete barbecue, tot ze gaar zijn.

  9. 2 Verwijder het zwartgeblakerde vel van de puntpaprika en snij in reepjes.

  10. 3 Grill de slaharten 2 min. aan elke kant op de barbecue, tot je grillstrepen ziet. Haal van de barbecue en snij er het voetje af.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de slaharten over een grote schaal. Schik er de gegrilde groenten op en leg de bol burrata in het midden. Kruid met peper en zout en werk af met de granaatappelpitten en de pijnboompitten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de oregano fijn (hou enkele takjes apart voor de afwerking).

  4. Meng de oregano, het diepgevroren knoflook en de Provençaalse kruiden onder de olijfolie en kruid met peper en zout.

  5. Snij de courgette en de aubergine in schijfjes. Snij de puntpaprika in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij de slaharten in de lengte in 4.

  6. Bereiding:
  7. (30 min.)

  8. 1 Besmeer de courgette, de aubergine, de puntpaprika, en de groene-aspergepunten met de kruidenolie. Grill ze aan beide kanten op de hete barbecue, tot ze gaar zijn.

  9. 2 Verwijder het zwartgeblakerde vel van de puntpaprika en snij in reepjes.

  10. 3 Grill de slaharten 2 min. aan elke kant op de barbecue, tot je grillstrepen ziet. Haal van de barbecue en snij er het voetje af.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de slaharten over een grote schaal. Schik er de gegrilde groenten op en leg de bol burrata in het midden. Kruid met peper en zout en werk af met de granaatappelpitten en de pijnboompitten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 391 kcal
Vet 33.2 g
Verzadigd vet 9.1 g
Koolhydraat 12.6 g
Suiker 9.8 g
Vezel 3.1 g
Eiwit 8.9 g
Zout 0.2 g

Bekijk het recept digitaal