- Bewaar

- Bewaar
Salade van gegrilde zuiderse groenten
Onze drankensuggesties
Wijn Château Le Sablou A.C. Bergerac sec Droge witte wijn uit het Franse Zuidwesten.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de rode ui en het knoflook heel fijn.
-
Meng 5 eetl. olijfolie met 2/3 van het fijngesnipperde knoflook. Kruid met peper en zout.
-
Plet de korianderbolletjes tussen 2 lepels.
-
Rasp de citroen tot u 0,25 koffiel. geraspte schil heeft.
-
Maak een vinaigrette: meng 2 eetl. olijfolie met de balsamicoazijn, de appelazijn, de rest van het knoflook, de fijngesnipperde rode ui, de geraspte citroenschil en de geplette korianderbolletjes. Kruid met peper en zout.
-
Snij de aubergine in plakken van 1 cm dik.
-
Snij de courgette in plakken van 1/2 cm dik.
-
Snij de paprika's in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.
-
Bereiding:
-
Verdeel 2 eetl. van de olijfolie met knoflook over een bakplaat. Leg er de plakjes aubergine en courgette op, naast elkaar. Besprenkel met de rest van het olijfoliemengsel. Zet onder de grill van de oven en laat ± 10 min. bakken. Draai de groenten om en laat nog 10 min. goudbruin kleuren. Neem uit de oven en laat afkoelen.
-
Verdeel de paprika's over dezelfde bakplaat en zet onder de hete grill tot het vel zwart begint te kleuren. Leg in een diep bord en dek af met huishoudfolie. Laat volledig afkoelen.
-
Verwijder het vel van de gegrilde paprika's en snij het vruchtvlees in repen van ± 1 cm.
-
Giet de vinaigrette over de paprikareepjes en laat 1 u. rusten.
-
Afwerking:
-
Meng alle groentjes onder elkaar en dien op in een slakom.
Bij fondue, gourmet, raclette …horen natuurlijk ook slaatjes! Deze zuiderse salade is zowel koud als lauw lekker. Aan dit gerecht hebt u weinig werk. Het duurt alleen een tijdje om de groenten gaar te laten worden.
Onze drankensuggesties
Wijn Château Le Sablou A.C. Bergerac sec Droge witte wijn uit het Franse Zuidwesten.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de rode ui en het knoflook heel fijn.
-
Meng 5 eetl. olijfolie met 2/3 van het fijngesnipperde knoflook. Kruid met peper en zout.
-
Plet de korianderbolletjes tussen 2 lepels.
-
Rasp de citroen tot u 0,25 koffiel. geraspte schil heeft.
-
Maak een vinaigrette: meng 2 eetl. olijfolie met de balsamicoazijn, de appelazijn, de rest van het knoflook, de fijngesnipperde rode ui, de geraspte citroenschil en de geplette korianderbolletjes. Kruid met peper en zout.
-
Snij de aubergine in plakken van 1 cm dik.
-
Snij de courgette in plakken van 1/2 cm dik.
-
Snij de paprika's in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.
-
Bereiding:
-
Verdeel 2 eetl. van de olijfolie met knoflook over een bakplaat. Leg er de plakjes aubergine en courgette op, naast elkaar. Besprenkel met de rest van het olijfoliemengsel. Zet onder de grill van de oven en laat ± 10 min. bakken. Draai de groenten om en laat nog 10 min. goudbruin kleuren. Neem uit de oven en laat afkoelen.
-
Verdeel de paprika's over dezelfde bakplaat en zet onder de hete grill tot het vel zwart begint te kleuren. Leg in een diep bord en dek af met huishoudfolie. Laat volledig afkoelen.
-
Verwijder het vel van de gegrilde paprika's en snij het vruchtvlees in repen van ± 1 cm.
-
Giet de vinaigrette over de paprikareepjes en laat 1 u. rusten.
-
Afwerking:
-
Meng alle groentjes onder elkaar en dien op in een slakom.
Bij fondue, gourmet, raclette …horen natuurlijk ook slaatjes! Deze zuiderse salade is zowel koud als lauw lekker. Aan dit gerecht hebt u weinig werk. Het duurt alleen een tijdje om de groenten gaar te laten worden.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château Le Sablou A.C. Bergerac sec Droge witte wijn uit het Franse Zuidwesten.