Salads in a jar Italian style
Salads in a jar Italian style

Salads in a jar Italian style

20 min.
Lunch
2 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1107 kcal
Vet 86.7 g
Verzadigd vet 18.1 g
Koolhydraat 51.8 g
Suiker 10.7 g
Vezel 5.6 g
Eiwit 28.1 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.) - Laat de mozzarellabolletjes uitlekken. - Pluk de blaadjes van de takjes basilicum.

  3. Bereiding:
  4. Kook de penne beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  5. Rooster intussen de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  6. Snij de kerstomaten en de halfgedroogde tomaten in 2. Meng onder elkaar en kruid met peper en zout.

  7. Mix de cashewnoten met het basilicum en de olijfolie tot een pesto. Kruid met peper en zout.

  8. Verdeel de pesto over 2 bokalen en doe er de pasta, de tomaten, de mozzarellabolletjes, de rucola en de pijnboompitten bij. Sluit de bokalen goed af.

Tip

De perfecte salad in a jar maak je zo: - eerst de saus of dressing - dan de `zwaardere' ingrediënten (bv. pasta) - tot slot de `lichte' ingrediënten (bv. sla): zo worden die niet geplet Lunchtime? Draai de bokaal om en doe de inhoud in een bord. De saus loopt nu mooi over de ingrediënten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.) - Laat de mozzarellabolletjes uitlekken. - Pluk de blaadjes van de takjes basilicum.

  3. Bereiding:
  4. Kook de penne beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  5. Rooster intussen de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  6. Snij de kerstomaten en de halfgedroogde tomaten in 2. Meng onder elkaar en kruid met peper en zout.

  7. Mix de cashewnoten met het basilicum en de olijfolie tot een pesto. Kruid met peper en zout.

  8. Verdeel de pesto over 2 bokalen en doe er de pasta, de tomaten, de mozzarellabolletjes, de rucola en de pijnboompitten bij. Sluit de bokalen goed af.

Tip

De perfecte salad in a jar maak je zo: - eerst de saus of dressing - dan de `zwaardere' ingrediënten (bv. pasta) - tot slot de `lichte' ingrediënten (bv. sla): zo worden die niet geplet Lunchtime? Draai de bokaal om en doe de inhoud in een bord. De saus loopt nu mooi over de ingrediënten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1107 kcal
Vet 86.7 g
Verzadigd vet 18.1 g
Koolhydraat 51.8 g
Suiker 10.7 g
Vezel 5.6 g
Eiwit 28.1 g
Zout 0.7 g

Bekijk het recept digitaal