- Bewaar

- Bewaar
Salads in a jar Italian style
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.) - Laat de mozzarellabolletjes uitlekken. - Pluk de blaadjes van de takjes basilicum.
-
Bereiding:
-
Kook de penne beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
-
Rooster intussen de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Snij de kerstomaten en de halfgedroogde tomaten in 2. Meng onder elkaar en kruid met peper en zout.
-
Mix de cashewnoten met het basilicum en de olijfolie tot een pesto. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel de pesto over 2 bokalen en doe er de pasta, de tomaten, de mozzarellabolletjes, de rucola en de pijnboompitten bij. Sluit de bokalen goed af.
De perfecte salad in a jar maak je zo: - eerst de saus of dressing - dan de `zwaardere' ingrediënten (bv. pasta) - tot slot de `lichte' ingrediënten (bv. sla): zo worden die niet geplet Lunchtime? Draai de bokaal om en doe de inhoud in een bord. De saus loopt nu mooi over de ingrediënten.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.) - Laat de mozzarellabolletjes uitlekken. - Pluk de blaadjes van de takjes basilicum.
-
Bereiding:
-
Kook de penne beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
-
Rooster intussen de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Snij de kerstomaten en de halfgedroogde tomaten in 2. Meng onder elkaar en kruid met peper en zout.
-
Mix de cashewnoten met het basilicum en de olijfolie tot een pesto. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel de pesto over 2 bokalen en doe er de pasta, de tomaten, de mozzarellabolletjes, de rucola en de pijnboompitten bij. Sluit de bokalen goed af.
De perfecte salad in a jar maak je zo: - eerst de saus of dressing - dan de `zwaardere' ingrediënten (bv. pasta) - tot slot de `lichte' ingrediënten (bv. sla): zo worden die niet geplet Lunchtime? Draai de bokaal om en doe de inhoud in een bord. De saus loopt nu mooi over de ingrediënten.