- Bewaar

- Bewaar
Saltimbocca van varkenshaasje met andijvie en zoeteaardappelpuree
Onze drankensuggesties
Bier Martha Brown Eyes Sterk donker bier Wijn Haut-Poitou A.O.P. 'Koââ' Sauvignon Blanc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de zoete aardappelen en snij in stukken.
-
Snij de andijvie in de lengte in 4. Spoel van beneden naar boven onder koud water.
-
Snij het varkenshaasje in de lengte in 2, maar niet volledig door.
-
Snij de mozzarella in plakjes en verdeel over het varkenshaasje, samen met 6 blaadjes salie.
-
Kruid met peper, zout en de Italiaanse kruidenmix.
-
Vouw dicht, leg de rest van de salie op het varkenshaasje en wikkel er de prosciutto rond.
-
Snipper de look fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kook de zoete aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en meng er 1 eetl. boter onder. Kruid met peper en zout en plet tot puree.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag. Bak het varkenshaasje goudbruin aan alle kanten. Leg in een ovenschaal en bak nog 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook de andijvie 10 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken. Duw er het overtollige vocht uit met een houten lepel.
-
Smelt in de pan van het varkenshaasje opnieuw 1 eetl. boter en bak het knoflook 1 min. Voeg de andijvie toe en roerbak 2 min. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de puree over de borden en schik er de andijvie op.
-
Besprenkel met de olijfolie. Snij het varkenshaasje in stukken en geef erbij.
Onze drankensuggesties
Bier Martha Brown Eyes Sterk donker bier Wijn Haut-Poitou A.O.P. 'Koââ' Sauvignon Blanc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de zoete aardappelen en snij in stukken.
-
Snij de andijvie in de lengte in 4. Spoel van beneden naar boven onder koud water.
-
Snij het varkenshaasje in de lengte in 2, maar niet volledig door.
-
Snij de mozzarella in plakjes en verdeel over het varkenshaasje, samen met 6 blaadjes salie.
-
Kruid met peper, zout en de Italiaanse kruidenmix.
-
Vouw dicht, leg de rest van de salie op het varkenshaasje en wikkel er de prosciutto rond.
-
Snipper de look fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kook de zoete aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en meng er 1 eetl. boter onder. Kruid met peper en zout en plet tot puree.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag. Bak het varkenshaasje goudbruin aan alle kanten. Leg in een ovenschaal en bak nog 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook de andijvie 10 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken. Duw er het overtollige vocht uit met een houten lepel.
-
Smelt in de pan van het varkenshaasje opnieuw 1 eetl. boter en bak het knoflook 1 min. Voeg de andijvie toe en roerbak 2 min. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de puree over de borden en schik er de andijvie op.
-
Besprenkel met de olijfolie. Snij het varkenshaasje in stukken en geef erbij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Martha Brown Eyes Sterk donker bier Wijn Haut-Poitou A.O.P. 'Koââ' Sauvignon Blanc