Saltimbocca van varkenshaasje met andijvie en zoeteaardappelpuree
Saltimbocca van varkenshaasje met andijvie en zoeteaardappelpuree

Saltimbocca van varkenshaasje met andijvie en zoeteaardappelpuree

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 596 kcal
Vet 12.4 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 83.5 g
Suiker 12.6 g
Vezel 5.7 g
Eiwit 45.1 g
Zout 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de zoete aardappelen en snij in stukken.

  3. Snij de andijvie in de lengte in 4. Spoel van beneden naar boven onder koud water.

  4. Snij het varkenshaasje in de lengte in 2, maar niet volledig door.

  5. Snij de mozzarella in plakjes en verdeel over het varkenshaasje, samen met 6 blaadjes salie.

  6. Kruid met peper, zout en de Italiaanse kruidenmix.

  7. Vouw dicht, leg de rest van de salie op het varkenshaasje en wikkel er de prosciutto rond.

  8. Snipper de look fijn.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Kook de zoete aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en meng er 1 eetl. boter onder. Kruid met peper en zout en plet tot puree.

  12. Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag. Bak het varkenshaasje goudbruin aan alle kanten. Leg in een ovenschaal en bak nog 15 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Kook de andijvie 10 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken. Duw er het overtollige vocht uit met een houten lepel.

  14. Smelt in de pan van het varkenshaasje opnieuw 1 eetl. boter en bak het knoflook 1 min. Voeg de andijvie toe en roerbak 2 min. Kruid met peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de puree over de borden en schik er de andijvie op.

  17. Besprenkel met de olijfolie. Snij het varkenshaasje in stukken en geef erbij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de zoete aardappelen en snij in stukken.

  3. Snij de andijvie in de lengte in 4. Spoel van beneden naar boven onder koud water.

  4. Snij het varkenshaasje in de lengte in 2, maar niet volledig door.

  5. Snij de mozzarella in plakjes en verdeel over het varkenshaasje, samen met 6 blaadjes salie.

  6. Kruid met peper, zout en de Italiaanse kruidenmix.

  7. Vouw dicht, leg de rest van de salie op het varkenshaasje en wikkel er de prosciutto rond.

  8. Snipper de look fijn.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Kook de zoete aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en meng er 1 eetl. boter onder. Kruid met peper en zout en plet tot puree.

  12. Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag. Bak het varkenshaasje goudbruin aan alle kanten. Leg in een ovenschaal en bak nog 15 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Kook de andijvie 10 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken. Duw er het overtollige vocht uit met een houten lepel.

  14. Smelt in de pan van het varkenshaasje opnieuw 1 eetl. boter en bak het knoflook 1 min. Voeg de andijvie toe en roerbak 2 min. Kruid met peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de puree over de borden en schik er de andijvie op.

  17. Besprenkel met de olijfolie. Snij het varkenshaasje in stukken en geef erbij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 596 kcal
Vet 12.4 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 83.5 g
Suiker 12.6 g
Vezel 5.7 g
Eiwit 45.1 g
Zout 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Brown Eyes Sterk donker bier Wijn Haut-Poitou A.O.P. 'Koââ' Sauvignon Blanc

Bekijk het recept digitaal