Sappig varkensgebraad met tuinkruiden
Sappig varkensgebraad met tuinkruiden

Sappig varkensgebraad met tuinkruiden

1 u. 20 min.
Hoofdgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 256 kcal
Vet 10.2 g
Koolhydraat 2.8 g
Eiwit 39.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Meng de fijngesnipperde peterselie met de mosterd en de olijfolie.

  3. Snij de ui in ringen.

  4. Bereiding:
  5. Schik het gebraad in een diepe ovenschotel. Kruid met peper en zout, voeg de uiringen toe, de laurier, de tijm en de kruidnagel. Giet er melk over tot het vlees bijna onder staat.

  6. Dek af en schuif in een op 220 °C voorverwarmde oven. Draai na 30 min. het gebraad om en verlaag de temperatuur tot 180 °C. Laat nog 30 à 35 min. verder bakken.

  7. Haal het vlees uit de melk en strijk het in met het peterseliemengsel. Schuif nog 2 min. onder de grill.

  8. Afwerking:
  9. Snij het gebraad in niet te dunne sneetjes. Dien op met jonge groentjes zoals bloemkoolroosjes, fijne boontjes, kerstomaatjes,… en primeuraardappelen.

Tip

Varkensgebraad voor koude schotels Door het gaar worden in de melk blijft het gebraad lekker sappig en vol van smaak. Deze bereidingswijze is dus ideaal voor varkensgebraad dat u in koude schotels wil gebruiken. Laat het vlees in de melk afkoelen en spoel het dan onder koud stromend water af. U kan het eventueel naar wens ook nog instrijken met mosterd en bestrooien met tijm.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Meng de fijngesnipperde peterselie met de mosterd en de olijfolie.

  3. Snij de ui in ringen.

  4. Bereiding:
  5. Schik het gebraad in een diepe ovenschotel. Kruid met peper en zout, voeg de uiringen toe, de laurier, de tijm en de kruidnagel. Giet er melk over tot het vlees bijna onder staat.

  6. Dek af en schuif in een op 220 °C voorverwarmde oven. Draai na 30 min. het gebraad om en verlaag de temperatuur tot 180 °C. Laat nog 30 à 35 min. verder bakken.

  7. Haal het vlees uit de melk en strijk het in met het peterseliemengsel. Schuif nog 2 min. onder de grill.

  8. Afwerking:
  9. Snij het gebraad in niet te dunne sneetjes. Dien op met jonge groentjes zoals bloemkoolroosjes, fijne boontjes, kerstomaatjes,… en primeuraardappelen.

Tip

Varkensgebraad voor koude schotels Door het gaar worden in de melk blijft het gebraad lekker sappig en vol van smaak. Deze bereidingswijze is dus ideaal voor varkensgebraad dat u in koude schotels wil gebruiken. Laat het vlees in de melk afkoelen en spoel het dan onder koud stromend water af. U kan het eventueel naar wens ook nog instrijken met mosterd en bestrooien met tijm.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 256 kcal
Vet 10.2 g
Koolhydraat 2.8 g
Eiwit 39.1 g

Bekijk het recept digitaal