Saus alla marinara
Saus alla marinara

Saus alla marinara

15 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 146 kcal
Vet 11.9 g
Koolhydraat 6 g
Eiwit 3.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de tomaten (zie tip op p. 6), verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.

  3. Snipper de ui en het knoflookteentje fijn.

  4. Snij de ansjovisfilets in kleine stukjes en de olijven in 2.

  5. Hak de peterselie grof.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook, de ui en de ansjovis 2 à 3 min.

  8. Voeg de tomatenblokjes en de wittewijnazijn toe en laat 5 min. sudderen. Doe er de kappertjes en de olijven bij, kruid met peper en laat nog 10 min. verder gaar worden.

  9. Bestrooi rijkelijk met grofgehakte peterselie.

  10. Afwerking:
  11. Lekker bij kabeljauw, tong of gebakken zalm. Dien op met puree of rijst.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de tomaten (zie tip op p. 6), verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.

  3. Snipper de ui en het knoflookteentje fijn.

  4. Snij de ansjovisfilets in kleine stukjes en de olijven in 2.

  5. Hak de peterselie grof.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook, de ui en de ansjovis 2 à 3 min.

  8. Voeg de tomatenblokjes en de wittewijnazijn toe en laat 5 min. sudderen. Doe er de kappertjes en de olijven bij, kruid met peper en laat nog 10 min. verder gaar worden.

  9. Bestrooi rijkelijk met grofgehakte peterselie.

  10. Afwerking:
  11. Lekker bij kabeljauw, tong of gebakken zalm. Dien op met puree of rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 146 kcal
Vet 11.9 g
Koolhydraat 6 g
Eiwit 3.5 g

Bekijk het recept digitaal