Scampilepeltje met kruidige mangochutney

Scampilepeltje met kruidige mangochutney

20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 45 kcal
Vet 1.5 g
Koolhydraat 5.4 g
Eiwit 2.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Dep goed droog.

  3. Schil de mango en snij in blokjes.

  4. Rasp de gember.

  5. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten van het rode pepertje en snipper het pepertje fijn.

  6. Snipper de sjalot fijn.

  7. Snipper de koriander fijn.

  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de sjalot 2 min. glazig.

  11. Voeg de mangoblokjes toe en laat 2 min. stoven.

  12. Doe er de suiker en het fijngesnipperde rode pepertje bij en laat ± 10 min. stoven op een zacht vuur. Roer regelmatig om.

  13. Blus de chutney met de azijn.

  14. Voeg de geraspte gember en de honing toe en laat nog even sudderen. Kruid met peper en zout. Hou warm.

  15. Vet intussen een bakplaat in met 1 eetl. olijfolie en leg er de scampi's op. Kruid met peper en cayennepeper en besprenkel met het limoensap.

  16. Bak de scampi's ± 8 min. in de voorverwarmde oven.

  17. Afwerking:
  18. Werk de warme chutney af met de fijngesnipperde koriander. Verdeel over hapjeslepels en leg op elke lepel een scampi.

Tip

- Maak de chutney vooraf klaar. Op het moment zelf hoeft u hem gewoon op te warmen en de koriander toe te voegen. - Geef een extra toets aan uw hapje door de scampi's te marineren. Laat ze oppervlakkig ontdooien en maak intussen een marinade met 4 eetl. olijfolie, het sap van 1 limoen, de zeste van 1/2 limoen, 3 fijngesnipperde knoflookteentjes, zwarte peper en zout. Meng de scampi's onder de marinade en zet minstens 2 u. in de koelkast.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Dep goed droog.

  3. Schil de mango en snij in blokjes.

  4. Rasp de gember.

  5. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten van het rode pepertje en snipper het pepertje fijn.

  6. Snipper de sjalot fijn.

  7. Snipper de koriander fijn.

  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de sjalot 2 min. glazig.

  11. Voeg de mangoblokjes toe en laat 2 min. stoven.

  12. Doe er de suiker en het fijngesnipperde rode pepertje bij en laat ± 10 min. stoven op een zacht vuur. Roer regelmatig om.

  13. Blus de chutney met de azijn.

  14. Voeg de geraspte gember en de honing toe en laat nog even sudderen. Kruid met peper en zout. Hou warm.

  15. Vet intussen een bakplaat in met 1 eetl. olijfolie en leg er de scampi's op. Kruid met peper en cayennepeper en besprenkel met het limoensap.

  16. Bak de scampi's ± 8 min. in de voorverwarmde oven.

  17. Afwerking:
  18. Werk de warme chutney af met de fijngesnipperde koriander. Verdeel over hapjeslepels en leg op elke lepel een scampi.

Tip

- Maak de chutney vooraf klaar. Op het moment zelf hoeft u hem gewoon op te warmen en de koriander toe te voegen. - Geef een extra toets aan uw hapje door de scampi's te marineren. Laat ze oppervlakkig ontdooien en maak intussen een marinade met 4 eetl. olijfolie, het sap van 1 limoen, de zeste van 1/2 limoen, 3 fijngesnipperde knoflookteentjes, zwarte peper en zout. Meng de scampi's onder de marinade en zet minstens 2 u. in de koelkast.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 45 kcal
Vet 1.5 g
Koolhydraat 5.4 g
Eiwit 2.4 g

Bekijk het recept digitaal