- Bewaar
- Bewaar
Scampilepeltje met kruidige mangochutney
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Dep goed droog.
-
Schil de mango en snij in blokjes.
-
Rasp de gember.
-
Verwijder de pitjes en de zaadlijsten van het rode pepertje en snipper het pepertje fijn.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Snipper de koriander fijn.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de sjalot 2 min. glazig.
-
Voeg de mangoblokjes toe en laat 2 min. stoven.
-
Doe er de suiker en het fijngesnipperde rode pepertje bij en laat ± 10 min. stoven op een zacht vuur. Roer regelmatig om.
-
Blus de chutney met de azijn.
-
Voeg de geraspte gember en de honing toe en laat nog even sudderen. Kruid met peper en zout. Hou warm.
-
Vet intussen een bakplaat in met 1 eetl. olijfolie en leg er de scampi's op. Kruid met peper en cayennepeper en besprenkel met het limoensap.
-
Bak de scampi's ± 8 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Werk de warme chutney af met de fijngesnipperde koriander. Verdeel over hapjeslepels en leg op elke lepel een scampi.
- Maak de chutney vooraf klaar. Op het moment zelf hoeft u hem gewoon op te warmen en de koriander toe te voegen. - Geef een extra toets aan uw hapje door de scampi's te marineren. Laat ze oppervlakkig ontdooien en maak intussen een marinade met 4 eetl. olijfolie, het sap van 1 limoen, de zeste van 1/2 limoen, 3 fijngesnipperde knoflookteentjes, zwarte peper en zout. Meng de scampi's onder de marinade en zet minstens 2 u. in de koelkast.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Dep goed droog.
-
Schil de mango en snij in blokjes.
-
Rasp de gember.
-
Verwijder de pitjes en de zaadlijsten van het rode pepertje en snipper het pepertje fijn.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Snipper de koriander fijn.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de sjalot 2 min. glazig.
-
Voeg de mangoblokjes toe en laat 2 min. stoven.
-
Doe er de suiker en het fijngesnipperde rode pepertje bij en laat ± 10 min. stoven op een zacht vuur. Roer regelmatig om.
-
Blus de chutney met de azijn.
-
Voeg de geraspte gember en de honing toe en laat nog even sudderen. Kruid met peper en zout. Hou warm.
-
Vet intussen een bakplaat in met 1 eetl. olijfolie en leg er de scampi's op. Kruid met peper en cayennepeper en besprenkel met het limoensap.
-
Bak de scampi's ± 8 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Werk de warme chutney af met de fijngesnipperde koriander. Verdeel over hapjeslepels en leg op elke lepel een scampi.
- Maak de chutney vooraf klaar. Op het moment zelf hoeft u hem gewoon op te warmen en de koriander toe te voegen. - Geef een extra toets aan uw hapje door de scampi's te marineren. Laat ze oppervlakkig ontdooien en maak intussen een marinade met 4 eetl. olijfolie, het sap van 1 limoen, de zeste van 1/2 limoen, 3 fijngesnipperde knoflookteentjes, zwarte peper en zout. Meng de scampi's onder de marinade en zet minstens 2 u. in de koelkast.