Scampipannetje met groenteroomsaus en dragon
Scampipannetje met groenteroomsaus en dragon

Scampipannetje met groenteroomsaus en dragon

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 279 kcal
Vet 18.1 g
Koolhydraat 8.9 g
Eiwit 13.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst even onderdompelt in koud water).

  4. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne ringetjes.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in kleine blokjes van 1/2 cm.

  7. Ontpit de tomaten en snij in blokjes van 1 cm.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalot, het knoflook en het pepertje glazig.

  11. Voeg de paprikablokjes toe en overgiet met de witte wijn. Laat volledig verdampen. Roer er de tomatenblokjes onder en overgiet met de visfond en de room. Breng op smaak met de rode pesto, peper en zout.

  12. Verdeel de scampi's over individuele ovenschaaltjes en bestrooi met de dragonblaadjes. Giet er de groenteroomsaus over en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Afwerking:
  14. Serveer met een stukje stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst even onderdompelt in koud water).

  4. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne ringetjes.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in kleine blokjes van 1/2 cm.

  7. Ontpit de tomaten en snij in blokjes van 1 cm.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalot, het knoflook en het pepertje glazig.

  11. Voeg de paprikablokjes toe en overgiet met de witte wijn. Laat volledig verdampen. Roer er de tomatenblokjes onder en overgiet met de visfond en de room. Breng op smaak met de rode pesto, peper en zout.

  12. Verdeel de scampi's over individuele ovenschaaltjes en bestrooi met de dragonblaadjes. Giet er de groenteroomsaus over en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Afwerking:
  14. Serveer met een stukje stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 279 kcal
Vet 18.1 g
Koolhydraat 8.9 g
Eiwit 13.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Château La France A.O.P. Bordeaux

Bekijk het recept digitaal