Scampipannetje met witloof
Scampipannetje met witloof

Scampipannetje met witloof

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 284 kcal
Vet 12.8 g
Koolhydraat 4 g
Eiwit 33 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Snij het witloof in de lengte in fijne repen.

  5. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  6. Snij de brie in 4 gelijke sneetjes.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1/2 eetl. olijfolie in een steelpan en bak de fijngesnipperde sjalotten glazig. Voeg de visbouillon en het bier toe en laat 10 min. koken op een hevig vuur.

  9. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het fijngesnipperde knoflook samen met de reepjes witloof ± 5 min. Kruid met peper en zout en verdeel over individuele ovenschaaltjes.

  10. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde braadpan en bak de scampi's 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout en verdeel over de schaaltjes.

  11. Lepel de biersaus over de scampi's en leg er een sneetje brie op. Zet de schaaltjes net voor het opdienen 3 à 4 min. onder de grill.

  12. Afwerking:
  13. Serveer onmiddellijk en geef er een stukje ciabatta bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Snij het witloof in de lengte in fijne repen.

  5. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  6. Snij de brie in 4 gelijke sneetjes.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1/2 eetl. olijfolie in een steelpan en bak de fijngesnipperde sjalotten glazig. Voeg de visbouillon en het bier toe en laat 10 min. koken op een hevig vuur.

  9. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het fijngesnipperde knoflook samen met de reepjes witloof ± 5 min. Kruid met peper en zout en verdeel over individuele ovenschaaltjes.

  10. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde braadpan en bak de scampi's 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout en verdeel over de schaaltjes.

  11. Lepel de biersaus over de scampi's en leg er een sneetje brie op. Zet de schaaltjes net voor het opdienen 3 à 4 min. onder de grill.

  12. Afwerking:
  13. Serveer onmiddellijk en geef er een stukje ciabatta bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 284 kcal
Vet 12.8 g
Koolhydraat 4 g
Eiwit 33 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Orval

Bekijk het recept digitaal