- Bewaar

- Bewaar
Scampipannetje met witloof
Onze drankensuggesties
Bier Orval
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snij het witloof in de lengte in fijne repen.
-
Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
-
Snij de brie in 4 gelijke sneetjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 1/2 eetl. olijfolie in een steelpan en bak de fijngesnipperde sjalotten glazig. Voeg de visbouillon en het bier toe en laat 10 min. koken op een hevig vuur.
-
Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het fijngesnipperde knoflook samen met de reepjes witloof ± 5 min. Kruid met peper en zout en verdeel over individuele ovenschaaltjes.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde braadpan en bak de scampi's 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout en verdeel over de schaaltjes.
-
Lepel de biersaus over de scampi's en leg er een sneetje brie op. Zet de schaaltjes net voor het opdienen 3 à 4 min. onder de grill.
-
Afwerking:
-
Serveer onmiddellijk en geef er een stukje ciabatta bij.
Onze drankensuggesties
Bier Orval
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snij het witloof in de lengte in fijne repen.
-
Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
-
Snij de brie in 4 gelijke sneetjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 1/2 eetl. olijfolie in een steelpan en bak de fijngesnipperde sjalotten glazig. Voeg de visbouillon en het bier toe en laat 10 min. koken op een hevig vuur.
-
Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het fijngesnipperde knoflook samen met de reepjes witloof ± 5 min. Kruid met peper en zout en verdeel over individuele ovenschaaltjes.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde braadpan en bak de scampi's 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout en verdeel over de schaaltjes.
-
Lepel de biersaus over de scampi's en leg er een sneetje brie op. Zet de schaaltjes net voor het opdienen 3 à 4 min. onder de grill.
-
Afwerking:
-
Serveer onmiddellijk en geef er een stukje ciabatta bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Orval