- Bewaar

- Bewaar
Scampi's in frambozensaus
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Leg de scampi's 2 min. in heet water, pel en dep droog.
-
Bereid de saus: verwarm 1 eetl. olijfolie in een steelpan en bak de zeer fijn gesnipperde sjalot glazig. Blus met de frambozenazijn en de witte wijn. Voeg een kleine koffiel. honing toe en laat inkoken tot er een derde overblijft. Leng aan met 1 dl frambozencoulis.
-
Snij de gemengde sla fijn.
-
Maak een vinaigrette: meng 6 eetl. notenolie met 2 eetl. dragonazijn en kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verhit de boter en 1/2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de scampi's goudbruin gedurende 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Verwarm de saus op een zacht vuur tot ze lauwwarm is.
-
Afwerking:
-
Meng de sla met de vinaigrette. Schik een torentje sla in het midden van elk bord. Lepel er wat saus rond en schep er de scampi's op. Geef er stokbrood bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Leg de scampi's 2 min. in heet water, pel en dep droog.
-
Bereid de saus: verwarm 1 eetl. olijfolie in een steelpan en bak de zeer fijn gesnipperde sjalot glazig. Blus met de frambozenazijn en de witte wijn. Voeg een kleine koffiel. honing toe en laat inkoken tot er een derde overblijft. Leng aan met 1 dl frambozencoulis.
-
Snij de gemengde sla fijn.
-
Maak een vinaigrette: meng 6 eetl. notenolie met 2 eetl. dragonazijn en kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verhit de boter en 1/2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de scampi's goudbruin gedurende 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Verwarm de saus op een zacht vuur tot ze lauwwarm is.
-
Afwerking:
-
Meng de sla met de vinaigrette. Schik een torentje sla in het midden van elk bord. Lepel er wat saus rond en schep er de scampi's op. Geef er stokbrood bij.