Scampi's in gratin van fijne groenten
Scampi's in gratin van fijne groenten

Scampi's in gratin van fijne groenten

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 320 kcal
Vet 26.3 g
Koolhydraat 5.2 g
Eiwit 14.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breng 1 dl water aan de kook in een kookpot, samen met het bouillonketeltje.

  3. Voeg de diepgevroren groentereepjes toe en laat afgedekt 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  4. Snij ondertussen de sneetjes Ardense hesp in fijne reepjes en klop de eidooier los.

  5. Voeg de diepgevroren scampi's toe aan de groenten en laat ± 5 min. gaar worden.

  6. Roer er de mascarpone onder en laat 1 à 2 min. inkoken tot een dikke saus.

  7. Haal de kookpot van het vuur en voeg de losgeklopte eidooier toe. Meng er 2 eetl. geraspte gruyèrekaas onder, samen met de reepjes Ardense hesp.

  8. Verdeel de bereiding over ovenschaaltjes of lege mantelschelpen en bestrooi met de rest van de geraspte gruyère. Zet even onder de ovengrill voor een mooi korstje.

  9. Afwerking:
  10. Dien op met minibroodjes of stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breng 1 dl water aan de kook in een kookpot, samen met het bouillonketeltje.

  3. Voeg de diepgevroren groentereepjes toe en laat afgedekt 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  4. Snij ondertussen de sneetjes Ardense hesp in fijne reepjes en klop de eidooier los.

  5. Voeg de diepgevroren scampi's toe aan de groenten en laat ± 5 min. gaar worden.

  6. Roer er de mascarpone onder en laat 1 à 2 min. inkoken tot een dikke saus.

  7. Haal de kookpot van het vuur en voeg de losgeklopte eidooier toe. Meng er 2 eetl. geraspte gruyèrekaas onder, samen met de reepjes Ardense hesp.

  8. Verdeel de bereiding over ovenschaaltjes of lege mantelschelpen en bestrooi met de rest van de geraspte gruyère. Zet even onder de ovengrill voor een mooi korstje.

  9. Afwerking:
  10. Dien op met minibroodjes of stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 320 kcal
Vet 26.3 g
Koolhydraat 5.2 g
Eiwit 14.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Domaine Sainte-Anne - A.O.P. Entre-deux-Mers L'Enclos de la Chapelle `Prestige' - A.O.P. Muscadet Sèvre-et-Maine, Sur Lie

Bekijk het recept digitaal