Scampi's in tomatensaus met feta
Scampi's in tomatensaus met feta

Scampi's in tomatensaus met feta

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1741 kj
Energie 416 kcal
Vet 17.5 g
Verzadigd vet 5.5 g
Koolhydraat 33.1 g
Suiker 8.9 g
Vezel 5.6 g
Eiwit 28.9 g
Zout 3.6 g
natrium 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 ° C. Snipper de ui en het knoflook fijn. Hak ook de dille en peterselie fijn.

  3. Verhit de helft van de olijfolie in een ruime en ovenbestendige pan en laat de ui ± 5 min. stoven op een matig vuur. Voeg het knoflook toe en laat nog 2 min. verder stoven. Roer om.

  4. Voeg de tomatenstukjes toe en zet het vuur lager. Laat 10 min. sudderen.

  5. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de scampi’s 1 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en voeg toe aan de tomatensaus.

  6. Haal de pan van het vuur. Roer er de scampi’s en de helft van de dille en peterselie onder en verkruimel er de feta over. Kruid met peper en zout. Zet de pan in de oven en laat 10 min. zonder deksel bakken. Leg de broodjes op een bakplaat en bak mee in de oven (baktijd: zie verpakking).

  7. Verdeel de scampi’s over schaaltjes, bestrooi met de rest van de dille en peterselie en snij de Griekse broodjes in driehoekjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 ° C. Snipper de ui en het knoflook fijn. Hak ook de dille en peterselie fijn.

  3. Verhit de helft van de olijfolie in een ruime en ovenbestendige pan en laat de ui ± 5 min. stoven op een matig vuur. Voeg het knoflook toe en laat nog 2 min. verder stoven. Roer om.

  4. Voeg de tomatenstukjes toe en zet het vuur lager. Laat 10 min. sudderen.

  5. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de scampi’s 1 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en voeg toe aan de tomatensaus.

  6. Haal de pan van het vuur. Roer er de scampi’s en de helft van de dille en peterselie onder en verkruimel er de feta over. Kruid met peper en zout. Zet de pan in de oven en laat 10 min. zonder deksel bakken. Leg de broodjes op een bakplaat en bak mee in de oven (baktijd: zie verpakking).

  7. Verdeel de scampi’s over schaaltjes, bestrooi met de rest van de dille en peterselie en snij de Griekse broodjes in driehoekjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1741 kj
Energie 416 kcal
Vet 17.5 g
Verzadigd vet 5.5 g
Koolhydraat 33.1 g
Suiker 8.9 g
Vezel 5.6 g
Eiwit 28.9 g
Zout 3.6 g
natrium 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Calmel & Joseph 'Amstramgram' Viognier I.G.P. Pays d'Oc Bier Duvel Tripel Hop Cashmere Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal