- Bewaar

- Bewaar
Scampi's met bier en mosterdsaus
Onze drankensuggesties
Wijn La Tuilerie A.C. Pouilly-Fumé Wijn Aangenaam fruitige en harmonieuze loirewijn met delicaat rokerig boeket van de sauvignondruif. Wijn Bourgogne blanc "Les Cailloux" A.C. Bourgogne Wijn Zeer fijne, droge witte wijn van de chardonnaydruif, met delicaat boeket en pittige smaak. Koel schenken.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Dompel de diepgevroren scampi's gedurende 2 min. in heet water, pel ze en dep ze droog.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een brede pan of wok. Voeg de fijngesnipperde sjalotjes en de geperste knoflook toe en laat enkele minuutjes stoven (zonder te kleuren).
-
Voeg het bier toe en laat op een hevig vuur gedurende 3 min. koken.
-
Doe de scampi's in de pan of wok en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Dek af en laat 6 min. gaar worden op een zacht vuurtje, terwijl u af en toe omschept.
-
Voeg 3/4 eetl. mosterd toe, samen met de diepgevroren kervel en de room. Zet het vuur weer hoger en laat gedurende 2 min. verder inkoken, terwijl u voortdurend omschept.
-
Meng 1 eetl. boter en 1 eetl. bloem en voeg beetje bij beetje toe, tot de saus lichtgebonden is. Breng op smaak met citroensap en cayennepeper.
-
Afwerking:
-
Serveer met stokbrood en een blaadje sla.
Onze drankensuggesties
Wijn La Tuilerie A.C. Pouilly-Fumé Wijn Aangenaam fruitige en harmonieuze loirewijn met delicaat rokerig boeket van de sauvignondruif. Wijn Bourgogne blanc "Les Cailloux" A.C. Bourgogne Wijn Zeer fijne, droge witte wijn van de chardonnaydruif, met delicaat boeket en pittige smaak. Koel schenken.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Dompel de diepgevroren scampi's gedurende 2 min. in heet water, pel ze en dep ze droog.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een brede pan of wok. Voeg de fijngesnipperde sjalotjes en de geperste knoflook toe en laat enkele minuutjes stoven (zonder te kleuren).
-
Voeg het bier toe en laat op een hevig vuur gedurende 3 min. koken.
-
Doe de scampi's in de pan of wok en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Dek af en laat 6 min. gaar worden op een zacht vuurtje, terwijl u af en toe omschept.
-
Voeg 3/4 eetl. mosterd toe, samen met de diepgevroren kervel en de room. Zet het vuur weer hoger en laat gedurende 2 min. verder inkoken, terwijl u voortdurend omschept.
-
Meng 1 eetl. boter en 1 eetl. bloem en voeg beetje bij beetje toe, tot de saus lichtgebonden is. Breng op smaak met citroensap en cayennepeper.
-
Afwerking:
-
Serveer met stokbrood en een blaadje sla.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn La Tuilerie A.C. Pouilly-Fumé Wijn Aangenaam fruitige en harmonieuze loirewijn met delicaat rokerig boeket van de sauvignondruif. Wijn Bourgogne blanc "Les Cailloux" A.C. Bourgogne Wijn Zeer fijne, droge witte wijn van de chardonnaydruif, met delicaat boeket en pittige smaak. Koel schenken.