- Bewaar

- Bewaar
Scampi's met botersausje en couscous met peterseliewortel
Onze drankensuggesties
Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino `Vellodoro' Umani Ronchi Abruzzo - Italië andere Postel Dubbel Abdijbier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min. + 3 u. marineren)
-
Snipper de sjalotten en de platte peterselie fijn.
-
Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien, dep droog en meng met 4 eetl. olijfolie, de sambal oelek en de helft van de fijngesnipperde sjalot. Laat 3 u. marineren in de koelkast.
-
Schil de peterseliewortel en snij in blokjes van 1/2 cm.
-
Bereiding:
-
Doe de rest van de sjalotten samen met de witte wijn in een steelpannetje en laat volledig inkoken (laat niet bruin kleuren). Voeg 2 dl visfond toe en laat even koken. Mix tot een gladde saus en hou warm.
-
Verwarm 2 dl visfond en giet over de couscous. Laat 7 min. zwellen. Maak los met een vork en meng er 3 eetl. olijfolie onder. Kruid met peper en zout en roer er de blokjes peterseliewortel en de platte peterselie onder.
-
Verhit een braadpan zonder vetstof en bak de scampi's 2 min. aan elke kant.
-
Klop ondertussen de koude boter in klontjes onder de warme sjalottensaus tot ze mooi bindt en glanst.
-
Afwerking:
-
Leg 5 scampi's naast elkaar op elk bord. Maak met 2 eetlepels ovalen van de couscous en leg 2 ovalen op elk bord (1 aan elke kant van de scampi's). Lepel de saus over de scampi's en versier met een takje bieslook.
Onze drankensuggesties
Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino `Vellodoro' Umani Ronchi Abruzzo - Italië andere Postel Dubbel Abdijbier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min. + 3 u. marineren)
-
Snipper de sjalotten en de platte peterselie fijn.
-
Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien, dep droog en meng met 4 eetl. olijfolie, de sambal oelek en de helft van de fijngesnipperde sjalot. Laat 3 u. marineren in de koelkast.
-
Schil de peterseliewortel en snij in blokjes van 1/2 cm.
-
Bereiding:
-
Doe de rest van de sjalotten samen met de witte wijn in een steelpannetje en laat volledig inkoken (laat niet bruin kleuren). Voeg 2 dl visfond toe en laat even koken. Mix tot een gladde saus en hou warm.
-
Verwarm 2 dl visfond en giet over de couscous. Laat 7 min. zwellen. Maak los met een vork en meng er 3 eetl. olijfolie onder. Kruid met peper en zout en roer er de blokjes peterseliewortel en de platte peterselie onder.
-
Verhit een braadpan zonder vetstof en bak de scampi's 2 min. aan elke kant.
-
Klop ondertussen de koude boter in klontjes onder de warme sjalottensaus tot ze mooi bindt en glanst.
-
Afwerking:
-
Leg 5 scampi's naast elkaar op elk bord. Maak met 2 eetlepels ovalen van de couscous en leg 2 ovalen op elk bord (1 aan elke kant van de scampi's). Lepel de saus over de scampi's en versier met een takje bieslook.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino `Vellodoro' Umani Ronchi Abruzzo - Italië andere Postel Dubbel Abdijbier