- Bewaar

- Bewaar
Scampi's met broccoli en farfalle
Onze drankensuggesties
Wijn Signature du Cléray - Chenin Blanc - A.O.P. Anjou Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico Moncaro - Marche - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
ontdooitijd + 15 min.
-
Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. in kokend water onderdompelt) en verwijder de pitjes. Snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Verdeel de halve broccoli in roosjes. De steeltjes mogen eraan blijven.
-
Bereiding:
-
Kook de broccoliroosjes ± 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken. Snij daarna in kleinere stukjes.
-
Kook ondertussen de farfalle beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak de scampi's aan beide kanten ± 2 à 3 min. goudbruin op een zacht vuur.
-
Voeg de uitgelekte farfalle en stukjes broccoli toe, samen met de blokjes tomaat en de room. Meng voorzichtig en kruid met peper en zout.
-
Verdeel de bereiding over individuele ovenschaaltjes en bestrooi met de parmezaan. Zet ze onder de ovengrill voor een mooi goudbruin korstje.
Onze drankensuggesties
Wijn Signature du Cléray - Chenin Blanc - A.O.P. Anjou Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico Moncaro - Marche - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
ontdooitijd + 15 min.
-
Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. in kokend water onderdompelt) en verwijder de pitjes. Snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Verdeel de halve broccoli in roosjes. De steeltjes mogen eraan blijven.
-
Bereiding:
-
Kook de broccoliroosjes ± 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken. Snij daarna in kleinere stukjes.
-
Kook ondertussen de farfalle beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak de scampi's aan beide kanten ± 2 à 3 min. goudbruin op een zacht vuur.
-
Voeg de uitgelekte farfalle en stukjes broccoli toe, samen met de blokjes tomaat en de room. Meng voorzichtig en kruid met peper en zout.
-
Verdeel de bereiding over individuele ovenschaaltjes en bestrooi met de parmezaan. Zet ze onder de ovengrill voor een mooi goudbruin korstje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Signature du Cléray - Chenin Blanc - A.O.P. Anjou Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico Moncaro - Marche - Italië