Scampi's met broccoli en farfalle
Scampi's met broccoli en farfalle

Scampi's met broccoli en farfalle

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 379 kcal
Vet 16.9 g
Koolhydraat 30.7 g
Eiwit 25.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. ontdooitijd + 15 min.

  3. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  4. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. in kokend water onderdompelt) en verwijder de pitjes. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  5. Verdeel de halve broccoli in roosjes. De steeltjes mogen eraan blijven.

  6. Bereiding:
  7. Kook de broccoliroosjes ± 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken. Snij daarna in kleinere stukjes.

  8. Kook ondertussen de farfalle beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  9. Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak de scampi's aan beide kanten ± 2 à 3 min. goudbruin op een zacht vuur.

  10. Voeg de uitgelekte farfalle en stukjes broccoli toe, samen met de blokjes tomaat en de room. Meng voorzichtig en kruid met peper en zout.

  11. Verdeel de bereiding over individuele ovenschaaltjes en bestrooi met de parmezaan. Zet ze onder de ovengrill voor een mooi goudbruin korstje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. ontdooitijd + 15 min.

  3. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  4. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. in kokend water onderdompelt) en verwijder de pitjes. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  5. Verdeel de halve broccoli in roosjes. De steeltjes mogen eraan blijven.

  6. Bereiding:
  7. Kook de broccoliroosjes ± 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken. Snij daarna in kleinere stukjes.

  8. Kook ondertussen de farfalle beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  9. Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak de scampi's aan beide kanten ± 2 à 3 min. goudbruin op een zacht vuur.

  10. Voeg de uitgelekte farfalle en stukjes broccoli toe, samen met de blokjes tomaat en de room. Meng voorzichtig en kruid met peper en zout.

  11. Verdeel de bereiding over individuele ovenschaaltjes en bestrooi met de parmezaan. Zet ze onder de ovengrill voor een mooi goudbruin korstje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 379 kcal
Vet 16.9 g
Koolhydraat 30.7 g
Eiwit 25.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Signature du Cléray - Chenin Blanc - A.O.P. Anjou Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico Moncaro - Marche - Italië

Bekijk het recept digitaal