- Bewaar

- Bewaar
Scampi's met gember en cashewnoten
Onze drankensuggesties
Bier Maes Radler Wijn Sancerre A.O.P. `Beau Chêne' - Domaine Reverdy
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat de wokgroenten grotendeels ontdooien. Dep goed droog.
-
Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze 2 min. onderdompelt in heet water). Verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Dep de scampi's goed droog.
-
Pers de teentjes knoflook.
-
Snij de gember in fijne staafjes.
-
Halveer de kerstomaten.
-
Snipper de korianderblaadjes fijn.
-
Snij de limoenen in partjes.
-
Bereiding:
-
Verhit een wok en voeg de rijstolie toe. Roerbak het geperste knoflook, de gember en het kerriepoeder 30 sec. Voeg de scampi's toe en roerbak 3 min. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Voeg de wokgroenten, de cashewnoten, de sojasaus en de groentebouillon toe en bak nog 2 min. Roer geregeld om.
-
Voeg tot slot de halve kerstomaatjes toe en laat nog 1 min. opwarmen.
-
Afwerking:
-
Versier met de fijngesnipperde koriander en de partjes limoen en geef er basmatirijst bij.
Onze drankensuggesties
Bier Maes Radler Wijn Sancerre A.O.P. `Beau Chêne' - Domaine Reverdy
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat de wokgroenten grotendeels ontdooien. Dep goed droog.
-
Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze 2 min. onderdompelt in heet water). Verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Dep de scampi's goed droog.
-
Pers de teentjes knoflook.
-
Snij de gember in fijne staafjes.
-
Halveer de kerstomaten.
-
Snipper de korianderblaadjes fijn.
-
Snij de limoenen in partjes.
-
Bereiding:
-
Verhit een wok en voeg de rijstolie toe. Roerbak het geperste knoflook, de gember en het kerriepoeder 30 sec. Voeg de scampi's toe en roerbak 3 min. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Voeg de wokgroenten, de cashewnoten, de sojasaus en de groentebouillon toe en bak nog 2 min. Roer geregeld om.
-
Voeg tot slot de halve kerstomaatjes toe en laat nog 1 min. opwarmen.
-
Afwerking:
-
Versier met de fijngesnipperde koriander en de partjes limoen en geef er basmatirijst bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Maes Radler Wijn Sancerre A.O.P. `Beau Chêne' - Domaine Reverdy