Scampi's met gember en cashewnoten
Scampi's met gember en cashewnoten

Scampi's met gember en cashewnoten

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 369 kcal
Vet 19.8 g
Koolhydraat 21.6 g
Eiwit 25.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de wokgroenten grotendeels ontdooien. Dep goed droog.

  4. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze 2 min. onderdompelt in heet water). Verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Dep de scampi's goed droog.

  5. Pers de teentjes knoflook.

  6. Snij de gember in fijne staafjes.

  7. Halveer de kerstomaten.

  8. Snipper de korianderblaadjes fijn.

  9. Snij de limoenen in partjes.

  10. Bereiding:
  11. Verhit een wok en voeg de rijstolie toe. Roerbak het geperste knoflook, de gember en het kerriepoeder 30 sec. Voeg de scampi's toe en roerbak 3 min. Kruid naar smaak met peper en zout.

  12. Voeg de wokgroenten, de cashewnoten, de sojasaus en de groentebouillon toe en bak nog 2 min. Roer geregeld om.

  13. Voeg tot slot de halve kerstomaatjes toe en laat nog 1 min. opwarmen.

  14. Afwerking:
  15. Versier met de fijngesnipperde koriander en de partjes limoen en geef er basmatirijst bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de wokgroenten grotendeels ontdooien. Dep goed droog.

  4. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze 2 min. onderdompelt in heet water). Verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Dep de scampi's goed droog.

  5. Pers de teentjes knoflook.

  6. Snij de gember in fijne staafjes.

  7. Halveer de kerstomaten.

  8. Snipper de korianderblaadjes fijn.

  9. Snij de limoenen in partjes.

  10. Bereiding:
  11. Verhit een wok en voeg de rijstolie toe. Roerbak het geperste knoflook, de gember en het kerriepoeder 30 sec. Voeg de scampi's toe en roerbak 3 min. Kruid naar smaak met peper en zout.

  12. Voeg de wokgroenten, de cashewnoten, de sojasaus en de groentebouillon toe en bak nog 2 min. Roer geregeld om.

  13. Voeg tot slot de halve kerstomaatjes toe en laat nog 1 min. opwarmen.

  14. Afwerking:
  15. Versier met de fijngesnipperde koriander en de partjes limoen en geef er basmatirijst bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 369 kcal
Vet 19.8 g
Koolhydraat 21.6 g
Eiwit 25.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Maes Radler Wijn Sancerre A.O.P. `Beau Chêne' - Domaine Reverdy

Bekijk het recept digitaal