Scampi's met prei in kervelsausje
Scampi's met prei in kervelsausje

Scampi's met prei in kervelsausje

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 345 kcal
Vet 26.4 g
Koolhydraat 10 g
Eiwit 17 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien.

  4. Snij het preiwit in stukken van 5 cm en snij daarna in fijne reepjes.

  5. Rasp de Comté-kaas fijn.

  6. Snipper het teentje knoflook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de prei samen met het knoflook gedurende 5 min. Giet er de room over, breng op smaak met peper en zout en laat 10 min. verder gaar worden.

  9. Smelt intussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de scampi's Kruid met peper en zout.

  10. Breng de kippenbouillon aan de kook en mix er het bolletje kervel 4.

  11. Roer de Comté-kaas onder het preimengsel.

  12. Afwerking:
  13. Leg de prei in het midden van het bord en schik er 5 scampi's rond staartje naar het midden en naar boven gericht. Lepel er de saus rond en op met een stukje stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien.

  4. Snij het preiwit in stukken van 5 cm en snij daarna in fijne reepjes.

  5. Rasp de Comté-kaas fijn.

  6. Snipper het teentje knoflook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de prei samen met het knoflook gedurende 5 min. Giet er de room over, breng op smaak met peper en zout en laat 10 min. verder gaar worden.

  9. Smelt intussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de scampi's Kruid met peper en zout.

  10. Breng de kippenbouillon aan de kook en mix er het bolletje kervel 4.

  11. Roer de Comté-kaas onder het preimengsel.

  12. Afwerking:
  13. Leg de prei in het midden van het bord en schik er 5 scampi's rond staartje naar het midden en naar boven gericht. Lepel er de saus rond en op met een stukje stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 345 kcal
Vet 26.4 g
Koolhydraat 10 g
Eiwit 17 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Sylvaner `Réserve' A.O.P. Alsace Caves de Bennwihr

Bekijk het recept digitaal