Schar op een bedje van broccoli met paprika
Schar op een bedje van broccoli met paprika

Schar op een bedje van broccoli met paprika

1 u.
Hoofdgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 314 kcal
Vet 3.7 g
Koolhydraat 37.1 g
Eiwit 31.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Gooi het harde uiteinde van de broccoli weg. Verdeel de broccoli in roosjes. Laat 10 min. stomen boven een kookpan met lichtgezouten water, tot de broccoli zacht is. Draai in een roerzeef tot een grove puree, roer er 1 eetl. olijfolie door en kruid voldoende met peper en zout.

  3. Snij de uien en tomaten in stukjes.

  4. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika's, snij in vier en schik in een ovenschotel met het vel naar boven.

  5. Bereiding:
  6. Schik de diepgevroren vis in een tweede ovenschotel. Bedek met het laurierblad, de ui en de tomaat. Kruid met de Provençaalse kruidenmix, peper en zout en dek af met aluminiumfolie.

  7. Schuif de vis- en de paprikaschotel 30 à 40 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Warm de laatste 10 min. ook de broccolipuree op in de oven.

  8. Kook de rijst gaar (kooktijd: zie verpakking).

  9. Ontvel de paprika's en snij in fijne reepjes. Hou warm.

  10. Haal de visfilets uit de schaal en hou warm. Verwijder het laurierblad en mix het kookvocht met de tomaten en de ui tot een smeuïge saus.

  11. Afwerking:
  12. Leg op elk bord een laagje broccolipuree, leg er een visfilet op en bedek met afwisselend rode en oranje paprikareepjes. Serveer met de rijst, lepel de saus over de vis en garneer met een partje limoen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Gooi het harde uiteinde van de broccoli weg. Verdeel de broccoli in roosjes. Laat 10 min. stomen boven een kookpan met lichtgezouten water, tot de broccoli zacht is. Draai in een roerzeef tot een grove puree, roer er 1 eetl. olijfolie door en kruid voldoende met peper en zout.

  3. Snij de uien en tomaten in stukjes.

  4. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika's, snij in vier en schik in een ovenschotel met het vel naar boven.

  5. Bereiding:
  6. Schik de diepgevroren vis in een tweede ovenschotel. Bedek met het laurierblad, de ui en de tomaat. Kruid met de Provençaalse kruidenmix, peper en zout en dek af met aluminiumfolie.

  7. Schuif de vis- en de paprikaschotel 30 à 40 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Warm de laatste 10 min. ook de broccolipuree op in de oven.

  8. Kook de rijst gaar (kooktijd: zie verpakking).

  9. Ontvel de paprika's en snij in fijne reepjes. Hou warm.

  10. Haal de visfilets uit de schaal en hou warm. Verwijder het laurierblad en mix het kookvocht met de tomaten en de ui tot een smeuïge saus.

  11. Afwerking:
  12. Leg op elk bord een laagje broccolipuree, leg er een visfilet op en bedek met afwisselend rode en oranje paprikareepjes. Serveer met de rijst, lepel de saus over de vis en garneer met een partje limoen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 314 kcal
Vet 3.7 g
Koolhydraat 37.1 g
Eiwit 31.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Rosé de Rasiguères A.C. Côtes du Roussillon Wijn Les 4 Pierres Colombard-Chardonnay Vin de Pays des Côtes de Gascogne

Bekijk het recept digitaal