Schelpjespasta met spinazie en kippenblokjes
Schelpjespasta met spinazie en kippenblokjes

Schelpjespasta met spinazie en kippenblokjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 556 kcal
Vet 8.6 g
Koolhydraat 72.7 g
Eiwit 46.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snipper de basilicumblaadjes, de sjalot en het knoflook fijn.

  4. Bereiding:
  5. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Smelt de boter in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook glazig. Voeg de kippenblokjes toe en roerbak 5 min. Kruid met peper en zout.

  7. Voeg de diepgevroren spinazie toe en laat al roerend opwarmen. Kruid met nootmuskaat en eventueel wat peper en zout.

  8. Roer de spinazie met de kip onder de pasta.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de pasta over de borden en werk af met het fijngesnipperde basilicum en de parmezaan.

Tip

Voor een smeuïgere pasta kan u bij de spinazie 1 dl room toevoegen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snipper de basilicumblaadjes, de sjalot en het knoflook fijn.

  4. Bereiding:
  5. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Smelt de boter in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook glazig. Voeg de kippenblokjes toe en roerbak 5 min. Kruid met peper en zout.

  7. Voeg de diepgevroren spinazie toe en laat al roerend opwarmen. Kruid met nootmuskaat en eventueel wat peper en zout.

  8. Roer de spinazie met de kip onder de pasta.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de pasta over de borden en werk af met het fijngesnipperde basilicum en de parmezaan.

Tip

Voor een smeuïgere pasta kan u bij de spinazie 1 dl room toevoegen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 556 kcal
Vet 8.6 g
Koolhydraat 72.7 g
Eiwit 46.8 g

Bekijk het recept digitaal