Schelvis met kruidenkorstje en romige koolreepjes
Schelvis met kruidenkorstje en romige koolreepjes

Schelvis met kruidenkorstje en romige koolreepjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 598 kcal
Vet 17.9 g
Koolhydraat 55.9 g
Eiwit 50.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Snipper de platte peterselie en het bieslook fijn.

  4. Verwijder de korsten van het brood en verkruimel de rest. Meng het broodkruim met de olijfolie en de fijngesnipperde kruiden.

  5. Schil de aardappelen en snij in blokjes.

  6. Snij de spitskool in fijne reepjes.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Kook de aardappelblokjes 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  10. Besmeer ondertussen de schelvishaasjes met de mosterd en verdeel er het broodkruim met verse kruiden over.

  11. Leg in een ovenschaal. Bak 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Pureer de aardappelen en kruid met zwarte peper, grof zeezout, en nootmuskaat. Meng er de eidooier onder. Hou warm.

  13. Smelt de boter in een kookpot en stoof de koolreepjes 10 min. Kruid met zwarte peper en zeezout en meng er de lichte room onder.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de puree over de borden, leg er de koolreepjes en als laatste een stukje vis op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Snipper de platte peterselie en het bieslook fijn.

  4. Verwijder de korsten van het brood en verkruimel de rest. Meng het broodkruim met de olijfolie en de fijngesnipperde kruiden.

  5. Schil de aardappelen en snij in blokjes.

  6. Snij de spitskool in fijne reepjes.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Kook de aardappelblokjes 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  10. Besmeer ondertussen de schelvishaasjes met de mosterd en verdeel er het broodkruim met verse kruiden over.

  11. Leg in een ovenschaal. Bak 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Pureer de aardappelen en kruid met zwarte peper, grof zeezout, en nootmuskaat. Meng er de eidooier onder. Hou warm.

  13. Smelt de boter in een kookpot en stoof de koolreepjes 10 min. Kruid met zwarte peper en zeezout en meng er de lichte room onder.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de puree over de borden, leg er de koolreepjes en als laatste een stukje vis op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 598 kcal
Vet 17.9 g
Koolhydraat 55.9 g
Eiwit 50.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hoegaarden Witbier Wijn Monte Palma Verdejo D.O. Rueda - Spanje

Bekijk het recept digitaal