- Bewaar

- Bewaar
Schelvis met kruidenkorstje en romige koolreepjes
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Witbier Wijn Monte Palma Verdejo D.O. Rueda - Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snipper de platte peterselie en het bieslook fijn.
-
Verwijder de korsten van het brood en verkruimel de rest. Meng het broodkruim met de olijfolie en de fijngesnipperde kruiden.
-
Schil de aardappelen en snij in blokjes.
-
Snij de spitskool in fijne reepjes.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelblokjes 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Besmeer ondertussen de schelvishaasjes met de mosterd en verdeel er het broodkruim met verse kruiden over.
-
Leg in een ovenschaal. Bak 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Pureer de aardappelen en kruid met zwarte peper, grof zeezout, en nootmuskaat. Meng er de eidooier onder. Hou warm.
-
Smelt de boter in een kookpot en stoof de koolreepjes 10 min. Kruid met zwarte peper en zeezout en meng er de lichte room onder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de puree over de borden, leg er de koolreepjes en als laatste een stukje vis op.
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Witbier Wijn Monte Palma Verdejo D.O. Rueda - Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snipper de platte peterselie en het bieslook fijn.
-
Verwijder de korsten van het brood en verkruimel de rest. Meng het broodkruim met de olijfolie en de fijngesnipperde kruiden.
-
Schil de aardappelen en snij in blokjes.
-
Snij de spitskool in fijne reepjes.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelblokjes 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Besmeer ondertussen de schelvishaasjes met de mosterd en verdeel er het broodkruim met verse kruiden over.
-
Leg in een ovenschaal. Bak 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Pureer de aardappelen en kruid met zwarte peper, grof zeezout, en nootmuskaat. Meng er de eidooier onder. Hou warm.
-
Smelt de boter in een kookpot en stoof de koolreepjes 10 min. Kruid met zwarte peper en zeezout en meng er de lichte room onder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de puree over de borden, leg er de koolreepjes en als laatste een stukje vis op.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Witbier Wijn Monte Palma Verdejo D.O. Rueda - Spanje