Schelvis met prei en romige paprikasaus
Schelvis met prei en romige paprikasaus

Schelvis met prei en romige paprikasaus

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 519 kcal
Vet 14.9 g
Koolhydraat 54 g
Eiwit 41.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.

  4. Snij de mozzarella in blokjes en bewaar het vocht uit de verpakking.

  5. Snij het wit en wat groen van de verse prei in ringen.

  6. Schil de aardappelen en snij ze in stukken.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen met de prei gedurende ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, laat even drogen op het vuur en voeg de mozzarellablokjes en het vocht uit de verpakking toe. Pureer en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg de boter toe en wat melk als de puree nog smeuïger moet zijn.

  9. Breng intussen de groentebouillon aan de kook, samen met de paprikareepjes. Leg er een rooster of een stoommandje over en schik er de diepgevroren vis op. Kruid met peper en zout en besprenkel met citroensap. Laat afgedekt stomen gedurende 10 à 15 min. Hou de vis warm.

  10. Maak de saus: laat het kookvocht lichtjes inkoken en voeg de lichte room toe. Mix tot een gladde, schuimige saus.

  11. Afwerking:
  12. Maak een bedje van de preipuree in het midden van elk bord en leg er een stuk schelvis bovenop. Lepel er de paprikasaus rond. Geef er gestoofde prei bij.

Tip

Tip Gebruik altijd een stamper of roerzeef om aardappelen te pureren. Als u een mixer gebruikt, wordt de puree kleverig en ziet ze er niet echt smakelijk uit. Bijgerecht: gestoofde prei Snij 3 preiwitten in stukken van 5 à 7 cm. Laat ze afgedekt stoven in een nootje boter op een zacht vuur. Voeg eventueel wat water toe zodat de prei niet aanbrandt. Kruid met peper en zout en laat gedurende 15 à 20 min. sudderen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.

  4. Snij de mozzarella in blokjes en bewaar het vocht uit de verpakking.

  5. Snij het wit en wat groen van de verse prei in ringen.

  6. Schil de aardappelen en snij ze in stukken.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen met de prei gedurende ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, laat even drogen op het vuur en voeg de mozzarellablokjes en het vocht uit de verpakking toe. Pureer en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg de boter toe en wat melk als de puree nog smeuïger moet zijn.

  9. Breng intussen de groentebouillon aan de kook, samen met de paprikareepjes. Leg er een rooster of een stoommandje over en schik er de diepgevroren vis op. Kruid met peper en zout en besprenkel met citroensap. Laat afgedekt stomen gedurende 10 à 15 min. Hou de vis warm.

  10. Maak de saus: laat het kookvocht lichtjes inkoken en voeg de lichte room toe. Mix tot een gladde, schuimige saus.

  11. Afwerking:
  12. Maak een bedje van de preipuree in het midden van elk bord en leg er een stuk schelvis bovenop. Lepel er de paprikasaus rond. Geef er gestoofde prei bij.

Tip

Tip Gebruik altijd een stamper of roerzeef om aardappelen te pureren. Als u een mixer gebruikt, wordt de puree kleverig en ziet ze er niet echt smakelijk uit. Bijgerecht: gestoofde prei Snij 3 preiwitten in stukken van 5 à 7 cm. Laat ze afgedekt stoven in een nootje boter op een zacht vuur. Voeg eventueel wat water toe zodat de prei niet aanbrandt. Kruid met peper en zout en laat gedurende 15 à 20 min. sudderen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 519 kcal
Vet 14.9 g
Koolhydraat 54 g
Eiwit 41.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Les Coteaux de Dracy Chardonnay A.C. Bourgogne Levendige en nerveuze witte bourgogne van 100 % chardonnaydruiven. Hij bezit een stralende bleekgouden kleur en aroma's van exotisch fruit en toast. De finale is aangenaam pittig. Wijn Pinot Blanc Réserve Particulière A.C. Alsace Wolfberger Heerlijk ronde witte wijn met een droge en elegante smaak en mooie aroma's van rijp fruit en bloemen.

Bekijk het recept digitaal