Schelvis met trio van geroosterde paprika
Schelvis met trio van geroosterde paprika

Schelvis met trio van geroosterde paprika

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 198 kcal
Vet 3.5 g
Koolhydraat 10.5 g
Eiwit 30.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep goed droog met keukenpapier.

  4. Meng de kurkuma met het paprikapoeder, peper en zout. Bestrooi de vis met de kruidenmengeling.

  5. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  6. Snij de tomaten in 4 of in 6, naargelang van de grootte.

  7. Plet de korianderbolletjes (dat gaat makkelijk tussen 2 lepels).

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de sjalot en het knoflook glazig. Voeg de diepgevroren paprikareepjes, het laurierblaadje en de geplette korianderbolletjes toe. Kruid met peper en zout en laat 5 min. stoven.

  11. Doe de paprika en de tomaten in een ovenschaal en leg er de schelvishaasjes op.

  12. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Afwerking:
  14. Serveer met aardappelpuree of voorgekookte tarwegraantjes. => Ook lekker met kabeljauwhaasjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep goed droog met keukenpapier.

  4. Meng de kurkuma met het paprikapoeder, peper en zout. Bestrooi de vis met de kruidenmengeling.

  5. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  6. Snij de tomaten in 4 of in 6, naargelang van de grootte.

  7. Plet de korianderbolletjes (dat gaat makkelijk tussen 2 lepels).

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de sjalot en het knoflook glazig. Voeg de diepgevroren paprikareepjes, het laurierblaadje en de geplette korianderbolletjes toe. Kruid met peper en zout en laat 5 min. stoven.

  11. Doe de paprika en de tomaten in een ovenschaal en leg er de schelvishaasjes op.

  12. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Afwerking:
  14. Serveer met aardappelpuree of voorgekookte tarwegraantjes. => Ook lekker met kabeljauwhaasjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 198 kcal
Vet 3.5 g
Koolhydraat 10.5 g
Eiwit 30.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hoegaarden Speciale Witbier Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. La Cala Sella e Mosca Sardegna - Italië

Bekijk het recept digitaal