Schelvisgratin met zoete aardappel en broccoli
Schelvisgratin met zoete aardappel en broccoli

Schelvisgratin met zoete aardappel en broccoli

1 u. 5 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 428 kcal
Vet 7.4 g
Verzadigd vet 3.7 g
Koolhydraat 41.2 g
Suiker 14.4 g
Vezel 12.1 g
Eiwit 42.9 g
Zout 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.) - Verdeel de broccoli's in roosjes en hak fijn. Schil de broccolistelen en snij in fijne reepjes. Schil de zoete aardappelen en snij in gelijke stukken. - Snij de schelvis in repen van 1 cm. - Rasp de grana padano.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Kook de zoete aardappelen 15 min. in lichtgezouten water. Giet af en prak grof.

  7. Verdeel intussen de broccoli over een ovenschaal en kruid met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Overgiet met de tomatenstukjes en de visbouillon.

  8. Schik de stukken vis op de groenten en bedek met de puree van zoete aardappelen.

  9. Bestrooi met de geraspte kaas en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Klaar om op te warmen Begin je vandaag al aan deze gratin voor morgen? Dan zijn de volle 30 min. in de oven nog niet nodig. Zet hem de dag voordien 20 min. in de oven en de dag zelf warm je hem in ± 15 min. op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.) - Verdeel de broccoli's in roosjes en hak fijn. Schil de broccolistelen en snij in fijne reepjes. Schil de zoete aardappelen en snij in gelijke stukken. - Snij de schelvis in repen van 1 cm. - Rasp de grana padano.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Kook de zoete aardappelen 15 min. in lichtgezouten water. Giet af en prak grof.

  7. Verdeel intussen de broccoli over een ovenschaal en kruid met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Overgiet met de tomatenstukjes en de visbouillon.

  8. Schik de stukken vis op de groenten en bedek met de puree van zoete aardappelen.

  9. Bestrooi met de geraspte kaas en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Klaar om op te warmen Begin je vandaag al aan deze gratin voor morgen? Dan zijn de volle 30 min. in de oven nog niet nodig. Zet hem de dag voordien 20 min. in de oven en de dag zelf warm je hem in ± 15 min. op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 428 kcal
Vet 7.4 g
Verzadigd vet 3.7 g
Koolhydraat 41.2 g
Suiker 14.4 g
Vezel 12.1 g
Eiwit 42.9 g
Zout 1.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Blanche de Namur Licht troebel witbier met een fruitig boeket (citrus). De smaak is romig, fruitig en kruidig (koriander). Wijn Roodeberg - KWV - Western Cape Zuid-Afrika Witte wijn met aroma's van rijp en exotisch fruit en een lichte houttoets. Fruitige en romige smaak met een mooie aciditeit.

Bekijk het recept digitaal