Schelvishaasje met mosterdsaus, boontjes en kroketten
Schelvishaasje met mosterdsaus, boontjes en kroketten

Schelvishaasje met mosterdsaus, boontjes en kroketten

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 3084 kj
Energie 737 kcal
Vet 42.4 g
Verzadigd vet 19.9 g
Koolhydraat 41.6 g
Suiker 13.4 g
Vezel 8.6 g
Eiwit 42.8 g
Zout 3.7 g
natrium 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Verwijder de uiteinden van de boontjes en kook 8 à 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  3. Snipper de ui fijn. Smelt de helft van de boter in een pan en bak de ui glazig. Voeg de boontjes toe, kruid met peper en zout en laat even meestoven.

  4. Smelt de rest van de boter in een andere pan en bak de schelvis 4 à 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout en haal uit de pan. Schenk de room in de pan, voeg de mosterd toe en roer goed door elkaar. Laat nog even opwarmen.

  5. Bak intussen de aardappelkroketten (instructies: zie verpakking).

  6. Serveer de vis met een lepeltje mosterdsaus, boontjes en kroketten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Verwijder de uiteinden van de boontjes en kook 8 à 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  3. Snipper de ui fijn. Smelt de helft van de boter in een pan en bak de ui glazig. Voeg de boontjes toe, kruid met peper en zout en laat even meestoven.

  4. Smelt de rest van de boter in een andere pan en bak de schelvis 4 à 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout en haal uit de pan. Schenk de room in de pan, voeg de mosterd toe en roer goed door elkaar. Laat nog even opwarmen.

  5. Bak intussen de aardappelkroketten (instructies: zie verpakking).

  6. Serveer de vis met een lepeltje mosterdsaus, boontjes en kroketten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 3084 kj
Energie 737 kcal
Vet 42.4 g
Verzadigd vet 19.9 g
Koolhydraat 41.6 g
Suiker 13.4 g
Vezel 8.6 g
Eiwit 42.8 g
Zout 3.7 g
natrium 1.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Vin Trebbiano d'Abruzzo D.O.C. Fantini Farnese Abruzzo - Italië Bière Waterloo Tripel sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal