- Bewaar

- Bewaar
Schorseneren met kabeljauw, in sinaasappelsaus
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Viré-Clessé A.O.P. 'Vieilles Vignes' Cave de Viré
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Pers de citroen.
-
Vul een kom met water en voeg de helft van het citroensap toe. Schil de schorseneren en snij ze in 2 of in 3. Leg in het water.
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
-
Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Kook intussen de schorseneren 10 min. in lichtgezouten water samen met de rest van het citroensap. Giet af.
-
Verhit 1 koffiel. olijfolie in een steelpan en bak de sjalot en het knoflook 1 min. Overgiet met de groentebouillon, het sinaasappelsap en voeg de takjes tijm toe. Laat 5 min. inkoken.
-
Smelt de boter in een kookpot en bak de schorseneren 2 à 3 min goudbruin. Roer er de honing onder en kruid met peper en zout.
-
Verwijder de takjes tijm uit de steelpan en voeg de instantsausbinder toe. Kruid met peper en zout.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kabeljauw ± 10 min. goudbruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Lepel de sinaasappelsaus over de schorseneren.
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Viré-Clessé A.O.P. 'Vieilles Vignes' Cave de Viré
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Pers de citroen.
-
Vul een kom met water en voeg de helft van het citroensap toe. Schil de schorseneren en snij ze in 2 of in 3. Leg in het water.
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
-
Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Kook intussen de schorseneren 10 min. in lichtgezouten water samen met de rest van het citroensap. Giet af.
-
Verhit 1 koffiel. olijfolie in een steelpan en bak de sjalot en het knoflook 1 min. Overgiet met de groentebouillon, het sinaasappelsap en voeg de takjes tijm toe. Laat 5 min. inkoken.
-
Smelt de boter in een kookpot en bak de schorseneren 2 à 3 min goudbruin. Roer er de honing onder en kruid met peper en zout.
-
Verwijder de takjes tijm uit de steelpan en voeg de instantsausbinder toe. Kruid met peper en zout.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kabeljauw ± 10 min. goudbruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Lepel de sinaasappelsaus over de schorseneren.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Viré-Clessé A.O.P. 'Vieilles Vignes' Cave de Viré