Schorseneren met kabeljauw, in sinaasappelsaus
Schorseneren met kabeljauw, in sinaasappelsaus

Schorseneren met kabeljauw, in sinaasappelsaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 574 kcal
Vet 17.9 g
Verzadigd vet 6.6 g
Koolhydraat 69 g
Suiker 38.1 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 30.9 g
Zout 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Pers de citroen.

  5. Vul een kom met water en voeg de helft van het citroensap toe. Schil de schorseneren en snij ze in 2 of in 3. Leg in het water.

  6. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  7. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4.

  8. Bereiding:
  9. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  10. Kook intussen de schorseneren 10 min. in lichtgezouten water samen met de rest van het citroensap. Giet af.

  11. Verhit 1 koffiel. olijfolie in een steelpan en bak de sjalot en het knoflook 1 min. Overgiet met de groentebouillon, het sinaasappelsap en voeg de takjes tijm toe. Laat 5 min. inkoken.

  12. Smelt de boter in een kookpot en bak de schorseneren 2 à 3 min goudbruin. Roer er de honing onder en kruid met peper en zout.

  13. Verwijder de takjes tijm uit de steelpan en voeg de instantsausbinder toe. Kruid met peper en zout.

  14. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kabeljauw ± 10 min. goudbruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Lepel de sinaasappelsaus over de schorseneren.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Pers de citroen.

  5. Vul een kom met water en voeg de helft van het citroensap toe. Schil de schorseneren en snij ze in 2 of in 3. Leg in het water.

  6. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  7. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4.

  8. Bereiding:
  9. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  10. Kook intussen de schorseneren 10 min. in lichtgezouten water samen met de rest van het citroensap. Giet af.

  11. Verhit 1 koffiel. olijfolie in een steelpan en bak de sjalot en het knoflook 1 min. Overgiet met de groentebouillon, het sinaasappelsap en voeg de takjes tijm toe. Laat 5 min. inkoken.

  12. Smelt de boter in een kookpot en bak de schorseneren 2 à 3 min goudbruin. Roer er de honing onder en kruid met peper en zout.

  13. Verwijder de takjes tijm uit de steelpan en voeg de instantsausbinder toe. Kruid met peper en zout.

  14. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kabeljauw ± 10 min. goudbruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Lepel de sinaasappelsaus over de schorseneren.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 574 kcal
Vet 17.9 g
Verzadigd vet 6.6 g
Koolhydraat 69 g
Suiker 38.1 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 30.9 g
Zout 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Viré-Clessé A.O.P. 'Vieilles Vignes' Cave de Viré

Bekijk het recept digitaal