- Bewaar

- Bewaar
Seitan met pittige dragonsaus
Onze drankensuggesties
Bier Hapkin
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de seitanstukken uitlekken en snij in blokjes.
-
Snipper de lente-uitjes en de dragonblaadjes heel fijn (bewaar een 4-tal blaadjes voor de versiering).
-
Hak de walnoten heel fijn.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Snij de courgettes in blokjes.
-
Verwijder de pitten en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes.
-
Meng de mosterd met de sojasaus, 3 eetl. olijfolie, de fijngesnipperde dragon en lente-ui, en de fijngehakte walnoten. Kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Wrijf de bodem van een ovenschotel in met 2 eetl. olijfolie en schik er de seitanblokjes in. Verdeel er de mosterd-dragonmengeling over en druk goed aan.
-
Giet het bier rond de seitanblokjes en zet 20 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
-
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalotten 2 min. Voeg de paprikareepjes en 3 eetl. water toe en laat 5 min. garen.
-
Doe er de courgetteblokjes bij en laat nog 8 min. garen. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de seitanblokjes met de dragonsaus over de borden en geef er de groentjes bij.
-
Serveer met gekookte aardappelen of couscous.
-
Garneer met dragonblaadjes
Onze drankensuggesties
Bier Hapkin
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de seitanstukken uitlekken en snij in blokjes.
-
Snipper de lente-uitjes en de dragonblaadjes heel fijn (bewaar een 4-tal blaadjes voor de versiering).
-
Hak de walnoten heel fijn.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Snij de courgettes in blokjes.
-
Verwijder de pitten en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes.
-
Meng de mosterd met de sojasaus, 3 eetl. olijfolie, de fijngesnipperde dragon en lente-ui, en de fijngehakte walnoten. Kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Wrijf de bodem van een ovenschotel in met 2 eetl. olijfolie en schik er de seitanblokjes in. Verdeel er de mosterd-dragonmengeling over en druk goed aan.
-
Giet het bier rond de seitanblokjes en zet 20 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
-
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalotten 2 min. Voeg de paprikareepjes en 3 eetl. water toe en laat 5 min. garen.
-
Doe er de courgetteblokjes bij en laat nog 8 min. garen. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de seitanblokjes met de dragonsaus over de borden en geef er de groentjes bij.
-
Serveer met gekookte aardappelen of couscous.
-
Garneer met dragonblaadjes
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hapkin