Seitan met pittige dragonsaus
Seitan met pittige dragonsaus

Seitan met pittige dragonsaus

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 460 kcal
Vet 28.5 g
Koolhydraat 14.2 g
Eiwit 31.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de seitanstukken uitlekken en snij in blokjes.

  3. Snipper de lente-uitjes en de dragonblaadjes heel fijn (bewaar een 4-tal blaadjes voor de versiering).

  4. Hak de walnoten heel fijn.

  5. Snipper de sjalotten fijn.

  6. Snij de courgettes in blokjes.

  7. Verwijder de pitten en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes.

  8. Meng de mosterd met de sojasaus, 3 eetl. olijfolie, de fijngesnipperde dragon en lente-ui, en de fijngehakte walnoten. Kruid met peper en zout.

  9. Bereiding:
  10. Wrijf de bodem van een ovenschotel in met 2 eetl. olijfolie en schik er de seitanblokjes in. Verdeel er de mosterd-dragonmengeling over en druk goed aan.

  11. Giet het bier rond de seitanblokjes en zet 20 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  12. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalotten 2 min. Voeg de paprikareepjes en 3 eetl. water toe en laat 5 min. garen.

  13. Doe er de courgetteblokjes bij en laat nog 8 min. garen. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de seitanblokjes met de dragonsaus over de borden en geef er de groentjes bij.

  16. Serveer met gekookte aardappelen of couscous.

  17. Garneer met dragonblaadjes

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de seitanstukken uitlekken en snij in blokjes.

  3. Snipper de lente-uitjes en de dragonblaadjes heel fijn (bewaar een 4-tal blaadjes voor de versiering).

  4. Hak de walnoten heel fijn.

  5. Snipper de sjalotten fijn.

  6. Snij de courgettes in blokjes.

  7. Verwijder de pitten en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes.

  8. Meng de mosterd met de sojasaus, 3 eetl. olijfolie, de fijngesnipperde dragon en lente-ui, en de fijngehakte walnoten. Kruid met peper en zout.

  9. Bereiding:
  10. Wrijf de bodem van een ovenschotel in met 2 eetl. olijfolie en schik er de seitanblokjes in. Verdeel er de mosterd-dragonmengeling over en druk goed aan.

  11. Giet het bier rond de seitanblokjes en zet 20 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  12. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalotten 2 min. Voeg de paprikareepjes en 3 eetl. water toe en laat 5 min. garen.

  13. Doe er de courgetteblokjes bij en laat nog 8 min. garen. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de seitanblokjes met de dragonsaus over de borden en geef er de groentjes bij.

  16. Serveer met gekookte aardappelen of couscous.

  17. Garneer met dragonblaadjes

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 460 kcal
Vet 28.5 g
Koolhydraat 14.2 g
Eiwit 31.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hapkin

Bekijk het recept digitaal