Semifreddo van chocolade
Semifreddo van chocolade

Semifreddo van chocolade

1 u. 15 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 855 kcal
Vet 61.3 g
Koolhydraat 51.6 g
Eiwit 19.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Scheid het eiwit en eigeel van de eieren. Klop de eiwitten stijf (u moet de kom kunnen omdraaien, zonder dat ze eruit glijden).

  3. Hak de pistachenoten grof.

  4. Bereiding:
  5. Meng de suiker met de eidooiers tot een glad wit mengsel. Roer er het cacaopoeder onder.

  6. Breng 2 dl room aan de kook in een steelpannetje en giet over het cacaomengsel. Roer goed.

  7. Doe er de cognac bij en laat afkoelen.

  8. Klop de resterende room samen met de bloemsuiker tot een stevig mengsel. Roer er het cacaomengsel onder en voeg voorzichtig de eiwitten toe.

  9. Roer er de grofgehakte pistachenoten onder. Giet alles in een vorm en dek af met huishoudfolie.

  10. Zet 24 u in de diepvriezer.

  11. Afwerking:
  12. Laat 5 min. op kamertemperatuur komen. Snij de semifreddo in sneetjes en serveer.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Scheid het eiwit en eigeel van de eieren. Klop de eiwitten stijf (u moet de kom kunnen omdraaien, zonder dat ze eruit glijden).

  3. Hak de pistachenoten grof.

  4. Bereiding:
  5. Meng de suiker met de eidooiers tot een glad wit mengsel. Roer er het cacaopoeder onder.

  6. Breng 2 dl room aan de kook in een steelpannetje en giet over het cacaomengsel. Roer goed.

  7. Doe er de cognac bij en laat afkoelen.

  8. Klop de resterende room samen met de bloemsuiker tot een stevig mengsel. Roer er het cacaomengsel onder en voeg voorzichtig de eiwitten toe.

  9. Roer er de grofgehakte pistachenoten onder. Giet alles in een vorm en dek af met huishoudfolie.

  10. Zet 24 u in de diepvriezer.

  11. Afwerking:
  12. Laat 5 min. op kamertemperatuur komen. Snij de semifreddo in sneetjes en serveer.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 855 kcal
Vet 61.3 g
Koolhydraat 51.6 g
Eiwit 19.2 g

Bekijk het recept digitaal