- Bewaar

- Bewaar
Semifreddo van chocolade
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Scheid het eiwit en eigeel van de eieren. Klop de eiwitten stijf (u moet de kom kunnen omdraaien, zonder dat ze eruit glijden).
-
Hak de pistachenoten grof.
-
Bereiding:
-
Meng de suiker met de eidooiers tot een glad wit mengsel. Roer er het cacaopoeder onder.
-
Breng 2 dl room aan de kook in een steelpannetje en giet over het cacaomengsel. Roer goed.
-
Doe er de cognac bij en laat afkoelen.
-
Klop de resterende room samen met de bloemsuiker tot een stevig mengsel. Roer er het cacaomengsel onder en voeg voorzichtig de eiwitten toe.
-
Roer er de grofgehakte pistachenoten onder. Giet alles in een vorm en dek af met huishoudfolie.
-
Zet 24 u in de diepvriezer.
-
Afwerking:
-
Laat 5 min. op kamertemperatuur komen. Snij de semifreddo in sneetjes en serveer.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Scheid het eiwit en eigeel van de eieren. Klop de eiwitten stijf (u moet de kom kunnen omdraaien, zonder dat ze eruit glijden).
-
Hak de pistachenoten grof.
-
Bereiding:
-
Meng de suiker met de eidooiers tot een glad wit mengsel. Roer er het cacaopoeder onder.
-
Breng 2 dl room aan de kook in een steelpannetje en giet over het cacaomengsel. Roer goed.
-
Doe er de cognac bij en laat afkoelen.
-
Klop de resterende room samen met de bloemsuiker tot een stevig mengsel. Roer er het cacaomengsel onder en voeg voorzichtig de eiwitten toe.
-
Roer er de grofgehakte pistachenoten onder. Giet alles in een vorm en dek af met huishoudfolie.
-
Zet 24 u in de diepvriezer.
-
Afwerking:
-
Laat 5 min. op kamertemperatuur komen. Snij de semifreddo in sneetjes en serveer.