Shepherd's pie met koolraap
Shepherd's pie met koolraap

Shepherd's pie met koolraap

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 521 kcal
Vet 37.6 g
Koolhydraat 16.8 g
Eiwit 28.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Schil de koolraap en snij in grote stukken.

  5. Snij de champignons in 4.

  6. Snij de preien in 2 en daarna in reepjes van 1 cm.

  7. Snipper het knoflook fijn.

  8. Snij de uien in heel fijne halvemaantjes.

  9. Bereiding:
  10. Kook de stukken koolraap ± 25 min. in lichtgezouten water.

  11. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de prei, de champignons en het knoflook 5 min.

  12. Voeg het gehakt toe en bak gaar. Maak los met een vork.

  13. Meng er de tomatenpuree onder en voeg de bouillon, het blaadje laurier en de takjes tijm toe. Laat nog 15 min. garen op een zacht vuur.

  14. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de stukjes ui 15 min. tot ze zacht zijn. Bestrooi met de ras el hanout.

  15. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  16. Giet de koolraap af en laat uitlekken. Pureer en meng er de gestoofde ui, de boter, zwarte peper en zout onder.

  17. Doe het gehakt in een ovenschaal en bedek met de puree van koolraap. Zet de ovenschaal 20 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

U kan dit gerecht volledig op voorhand klaarmaken en de dag zelf 30 min. opwarmen in een voorverwarmde oven. Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 18 maand Bereiding (30 min.) 1 Schil 75 g koolraap en snij samen met 75 g prei in blokjes. Snipper de blaadjes van 1 takje tijm fijn. 2 Kook de groenten 20 min. gaar in een bodempje water. 3 Verhit intussen 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak 30 g gehakt rund + varken (beenhouwerij) gaar. Maak los met een vork. Kruid met peper en de fijngesnipperde tijm. 4 Meng het gehakt onder de groenten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Schil de koolraap en snij in grote stukken.

  5. Snij de champignons in 4.

  6. Snij de preien in 2 en daarna in reepjes van 1 cm.

  7. Snipper het knoflook fijn.

  8. Snij de uien in heel fijne halvemaantjes.

  9. Bereiding:
  10. Kook de stukken koolraap ± 25 min. in lichtgezouten water.

  11. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de prei, de champignons en het knoflook 5 min.

  12. Voeg het gehakt toe en bak gaar. Maak los met een vork.

  13. Meng er de tomatenpuree onder en voeg de bouillon, het blaadje laurier en de takjes tijm toe. Laat nog 15 min. garen op een zacht vuur.

  14. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de stukjes ui 15 min. tot ze zacht zijn. Bestrooi met de ras el hanout.

  15. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  16. Giet de koolraap af en laat uitlekken. Pureer en meng er de gestoofde ui, de boter, zwarte peper en zout onder.

  17. Doe het gehakt in een ovenschaal en bedek met de puree van koolraap. Zet de ovenschaal 20 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

U kan dit gerecht volledig op voorhand klaarmaken en de dag zelf 30 min. opwarmen in een voorverwarmde oven. Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 18 maand Bereiding (30 min.) 1 Schil 75 g koolraap en snij samen met 75 g prei in blokjes. Snipper de blaadjes van 1 takje tijm fijn. 2 Kook de groenten 20 min. gaar in een bodempje water. 3 Verhit intussen 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak 30 g gehakt rund + varken (beenhouwerij) gaar. Maak los met een vork. Kruid met peper en de fijngesnipperde tijm. 4 Meng het gehakt onder de groenten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 521 kcal
Vet 37.6 g
Koolhydraat 16.8 g
Eiwit 28.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dobbel Abdijbier Wijn Château Croix de Laborde A.O.P. Haut-Médoc

Bekijk het recept digitaal