- Bewaar

- Bewaar
Shepherd's pie met koolraap
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dobbel Abdijbier Wijn Château Croix de Laborde A.O.P. Haut-Médoc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Schil de koolraap en snij in grote stukken.
-
Snij de champignons in 4.
-
Snij de preien in 2 en daarna in reepjes van 1 cm.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Snij de uien in heel fijne halvemaantjes.
-
Bereiding:
-
Kook de stukken koolraap ± 25 min. in lichtgezouten water.
-
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de prei, de champignons en het knoflook 5 min.
-
Voeg het gehakt toe en bak gaar. Maak los met een vork.
-
Meng er de tomatenpuree onder en voeg de bouillon, het blaadje laurier en de takjes tijm toe. Laat nog 15 min. garen op een zacht vuur.
-
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de stukjes ui 15 min. tot ze zacht zijn. Bestrooi met de ras el hanout.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Giet de koolraap af en laat uitlekken. Pureer en meng er de gestoofde ui, de boter, zwarte peper en zout onder.
-
Doe het gehakt in een ovenschaal en bedek met de puree van koolraap. Zet de ovenschaal 20 min. in de voorverwarmde oven.
U kan dit gerecht volledig op voorhand klaarmaken en de dag zelf 30 min. opwarmen in een voorverwarmde oven. Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 18 maand Bereiding (30 min.) 1 Schil 75 g koolraap en snij samen met 75 g prei in blokjes. Snipper de blaadjes van 1 takje tijm fijn. 2 Kook de groenten 20 min. gaar in een bodempje water. 3 Verhit intussen 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak 30 g gehakt rund + varken (beenhouwerij) gaar. Maak los met een vork. Kruid met peper en de fijngesnipperde tijm. 4 Meng het gehakt onder de groenten.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dobbel Abdijbier Wijn Château Croix de Laborde A.O.P. Haut-Médoc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Schil de koolraap en snij in grote stukken.
-
Snij de champignons in 4.
-
Snij de preien in 2 en daarna in reepjes van 1 cm.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Snij de uien in heel fijne halvemaantjes.
-
Bereiding:
-
Kook de stukken koolraap ± 25 min. in lichtgezouten water.
-
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de prei, de champignons en het knoflook 5 min.
-
Voeg het gehakt toe en bak gaar. Maak los met een vork.
-
Meng er de tomatenpuree onder en voeg de bouillon, het blaadje laurier en de takjes tijm toe. Laat nog 15 min. garen op een zacht vuur.
-
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de stukjes ui 15 min. tot ze zacht zijn. Bestrooi met de ras el hanout.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Giet de koolraap af en laat uitlekken. Pureer en meng er de gestoofde ui, de boter, zwarte peper en zout onder.
-
Doe het gehakt in een ovenschaal en bedek met de puree van koolraap. Zet de ovenschaal 20 min. in de voorverwarmde oven.
U kan dit gerecht volledig op voorhand klaarmaken en de dag zelf 30 min. opwarmen in een voorverwarmde oven. Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 18 maand Bereiding (30 min.) 1 Schil 75 g koolraap en snij samen met 75 g prei in blokjes. Snipper de blaadjes van 1 takje tijm fijn. 2 Kook de groenten 20 min. gaar in een bodempje water. 3 Verhit intussen 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak 30 g gehakt rund + varken (beenhouwerij) gaar. Maak los met een vork. Kruid met peper en de fijngesnipperde tijm. 4 Meng het gehakt onder de groenten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dobbel Abdijbier Wijn Château Croix de Laborde A.O.P. Haut-Médoc