Shortbreadkoekjes
Shortbreadkoekjes

Shortbreadkoekjes

1 u. 5 min.
Tussendoortje
25 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 75 kcal
Vet 4.2 g
Koolhydraat 8.6 g
Eiwit 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Mix de boter met 50 g suiker tot een romige massa.

  3. Voeg de bloem en het zout toe en kneed tot een mooi deeg.

  4. Rol het deeg uit tot ± 1 cm dik op een met bloem bestrooid werkblad.

  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij het deeg in staafjes van ± 5 cm lang en 1,5 cm breed. Leg voorzichtig op de bakplaat.

  6. Zet de koekjes 30 min. in de koelkast.

  7. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  8. Haal de koekjes uit de koelkast en bestrooi met 2 eetl. suiker.

  9. Bak 10 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Haal de koekjes uit de oven en laat 5 min. afkoelen op de bakplaat. Leg ze daarna met een spatel op een taartrooster en laat volledig afkoelen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Mix de boter met 50 g suiker tot een romige massa.

  3. Voeg de bloem en het zout toe en kneed tot een mooi deeg.

  4. Rol het deeg uit tot ± 1 cm dik op een met bloem bestrooid werkblad.

  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij het deeg in staafjes van ± 5 cm lang en 1,5 cm breed. Leg voorzichtig op de bakplaat.

  6. Zet de koekjes 30 min. in de koelkast.

  7. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  8. Haal de koekjes uit de koelkast en bestrooi met 2 eetl. suiker.

  9. Bak 10 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Haal de koekjes uit de oven en laat 5 min. afkoelen op de bakplaat. Leg ze daarna met een spatel op een taartrooster en laat volledig afkoelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 75 kcal
Vet 4.2 g
Koolhydraat 8.6 g
Eiwit 0.7 g

Bekijk het recept digitaal