- Bewaar

- Bewaar
Shortbreadkoekjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Mix de boter met 50 g suiker tot een romige massa.
-
Voeg de bloem en het zout toe en kneed tot een mooi deeg.
-
Rol het deeg uit tot ± 1 cm dik op een met bloem bestrooid werkblad.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij het deeg in staafjes van ± 5 cm lang en 1,5 cm breed. Leg voorzichtig op de bakplaat.
-
Zet de koekjes 30 min. in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Haal de koekjes uit de koelkast en bestrooi met 2 eetl. suiker.
-
Bak 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de koekjes uit de oven en laat 5 min. afkoelen op de bakplaat. Leg ze daarna met een spatel op een taartrooster en laat volledig afkoelen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Mix de boter met 50 g suiker tot een romige massa.
-
Voeg de bloem en het zout toe en kneed tot een mooi deeg.
-
Rol het deeg uit tot ± 1 cm dik op een met bloem bestrooid werkblad.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij het deeg in staafjes van ± 5 cm lang en 1,5 cm breed. Leg voorzichtig op de bakplaat.
-
Zet de koekjes 30 min. in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Haal de koekjes uit de koelkast en bestrooi met 2 eetl. suiker.
-
Bak 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de koekjes uit de oven en laat 5 min. afkoelen op de bakplaat. Leg ze daarna met een spatel op een taartrooster en laat volledig afkoelen.