Sinaasappelcake met basilicum
Sinaasappelcake met basilicum

Sinaasappelcake met basilicum

2 u. 50 min.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 378 kcal
Vet 19.9 g
Koolhydraat 38.1 g
Eiwit 11.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (1 u. 10 min. + afkoelen)

  3. Dompel de sinaasappelen volledig onder in een kookpot met water. Breng aan de kook en laat 1 u. koken tot ze zacht zijn.

  4. Haal ze uit de kookpot en laat even afkoelen. Snij in 4 en verwijder de pitjes.

  5. Mix de sinaasappelpartjes (met de schil) samen met de basilicumblaadjes tot een gladde puree.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 150 °C.

  8. Klop de eieren samen met de suiker 5 min. op, tot de massa in omvang is verdubbeld en u een romig, wit mengsel hebt.

  9. Voeg het rozenwater en het amandelpoeder toe en meng goed.

  10. Meng de sinaasappelpuree onder het deeg.

  11. Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet er het deeg in. Bak de cake 1 u. 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de vorm. Haal dan uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taartrooster.

  13. Afwerking:
  14. Bestrooi met de bloemsuiker.

Tip

Dit recept is gluten- en lactosevrij. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) gluten of lactose bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml). De basilicumblaadjes geven een frisse smaak aan deze cake. Houdt u daar niet zo van, dan kan u ze gewoon weglaten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (1 u. 10 min. + afkoelen)

  3. Dompel de sinaasappelen volledig onder in een kookpot met water. Breng aan de kook en laat 1 u. koken tot ze zacht zijn.

  4. Haal ze uit de kookpot en laat even afkoelen. Snij in 4 en verwijder de pitjes.

  5. Mix de sinaasappelpartjes (met de schil) samen met de basilicumblaadjes tot een gladde puree.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 150 °C.

  8. Klop de eieren samen met de suiker 5 min. op, tot de massa in omvang is verdubbeld en u een romig, wit mengsel hebt.

  9. Voeg het rozenwater en het amandelpoeder toe en meng goed.

  10. Meng de sinaasappelpuree onder het deeg.

  11. Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet er het deeg in. Bak de cake 1 u. 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de vorm. Haal dan uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taartrooster.

  13. Afwerking:
  14. Bestrooi met de bloemsuiker.

Tip

Dit recept is gluten- en lactosevrij. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) gluten of lactose bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml). De basilicumblaadjes geven een frisse smaak aan deze cake. Houdt u daar niet zo van, dan kan u ze gewoon weglaten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 378 kcal
Vet 19.9 g
Koolhydraat 38.1 g
Eiwit 11.7 g

Bekijk het recept digitaal