- Bewaar

- Bewaar
Sint-jakobsnoten met basilicumsausje
Onze drankensuggesties
Wijn Château Petit Roubié Picpoul de Pinet A.C. Languedoc Droge witte biowijn met een aangename, fruitige neus en een zachte, aanhoudende smaak. Zijn uitgesproken aciditeit bezorgt hem een grote frisheid. Wijn Inycon Chardonnay I.G.T. Bianco di Sicilia Italië Schitterende geel-groene kleur en in de neus geuren van exotisch fruit, bloemen en room. Sappig en rond in de mond. Krachtig en evenwichtig, met een vrij lange afdronk.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de pitten uit de courgette (schillen hoeft niet) en de tomaat en snij in blokjes van 1/2 cm.
-
Verwijder de pitten en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes van 1/2 cm.
-
Laat de sint-jakobsnoten oppervlakkig ontdooien en snij horizontaal in drie schijfjes.
-
Haal de blaadjes basilicum van de takjes. Hou 4 blaadjes apart voor de versiering.
-
Bereiding:
-
Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en bak de groenten al roerend gedurende 5 min. Kruid naar smaak met Provençaalse kruiden, peper en zout. Zet opzij en hou warm.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan. Bak de sint-jakobsnoten gedurende 2 min. en sprenkel er het citroensap over. Kruid met peper en zout.
-
Maak het basilicumsausje: mix de basilicumblaadjes fijn samen met 4 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de groenten over de borden en leg per bord 6 schijfjes sint-jakobsnoten dakpansgewijs over de groenten. Versier met basilicum en lepel er enkele druppels van het basilicumsausje rond.
Onze drankensuggesties
Wijn Château Petit Roubié Picpoul de Pinet A.C. Languedoc Droge witte biowijn met een aangename, fruitige neus en een zachte, aanhoudende smaak. Zijn uitgesproken aciditeit bezorgt hem een grote frisheid. Wijn Inycon Chardonnay I.G.T. Bianco di Sicilia Italië Schitterende geel-groene kleur en in de neus geuren van exotisch fruit, bloemen en room. Sappig en rond in de mond. Krachtig en evenwichtig, met een vrij lange afdronk.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de pitten uit de courgette (schillen hoeft niet) en de tomaat en snij in blokjes van 1/2 cm.
-
Verwijder de pitten en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes van 1/2 cm.
-
Laat de sint-jakobsnoten oppervlakkig ontdooien en snij horizontaal in drie schijfjes.
-
Haal de blaadjes basilicum van de takjes. Hou 4 blaadjes apart voor de versiering.
-
Bereiding:
-
Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en bak de groenten al roerend gedurende 5 min. Kruid naar smaak met Provençaalse kruiden, peper en zout. Zet opzij en hou warm.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan. Bak de sint-jakobsnoten gedurende 2 min. en sprenkel er het citroensap over. Kruid met peper en zout.
-
Maak het basilicumsausje: mix de basilicumblaadjes fijn samen met 4 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de groenten over de borden en leg per bord 6 schijfjes sint-jakobsnoten dakpansgewijs over de groenten. Versier met basilicum en lepel er enkele druppels van het basilicumsausje rond.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château Petit Roubié Picpoul de Pinet A.C. Languedoc Droge witte biowijn met een aangename, fruitige neus en een zachte, aanhoudende smaak. Zijn uitgesproken aciditeit bezorgt hem een grote frisheid. Wijn Inycon Chardonnay I.G.T. Bianco di Sicilia Italië Schitterende geel-groene kleur en in de neus geuren van exotisch fruit, bloemen en room. Sappig en rond in de mond. Krachtig en evenwichtig, met een vrij lange afdronk.