Sint-jakobsnoten met bosvruchten
Sint-jakobsnoten met bosvruchten

Sint-jakobsnoten met bosvruchten

20 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 349 kcal
Vet 24.5 g
Koolhydraat 11.2 g
Eiwit 18.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de sint-jakobsnoten ontdooien.

  3. Snipper het bieslook fijn.

  4. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag.

  5. Bereiding:
  6. Wikkel de sint-jakobsnoten in de sneetjes spek. Laat een pan heet worden en bak de nootjes 2 min. aan elke kant. Kruid met peper.

  7. Verwarm de diepgevroren bosvruchten met de honing en de instantsausbinder in een kookpot op een zeer zacht vuurtje of in de microgolfoven. Breng het licht- gebonden bosvruchtensausje op smaak met de balsamicoazijn.

  8. Afwerking:
  9. Leg 2 eetl. bosvruchtensaus in het midden van het bord en leg er 3 sint-jakobsnoten rond. Verdeel 1 eetl. walnotenolie over de nootjes en versier met de amandelschilfers. Werk af met fijngesnipperd bieslook.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de sint-jakobsnoten ontdooien.

  3. Snipper het bieslook fijn.

  4. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag.

  5. Bereiding:
  6. Wikkel de sint-jakobsnoten in de sneetjes spek. Laat een pan heet worden en bak de nootjes 2 min. aan elke kant. Kruid met peper.

  7. Verwarm de diepgevroren bosvruchten met de honing en de instantsausbinder in een kookpot op een zeer zacht vuurtje of in de microgolfoven. Breng het licht- gebonden bosvruchtensausje op smaak met de balsamicoazijn.

  8. Afwerking:
  9. Leg 2 eetl. bosvruchtensaus in het midden van het bord en leg er 3 sint-jakobsnoten rond. Verdeel 1 eetl. walnotenolie over de nootjes en versier met de amandelschilfers. Werk af met fijngesnipperd bieslook.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 349 kcal
Vet 24.5 g
Koolhydraat 11.2 g
Eiwit 18.8 g

Bekijk het recept digitaal