Sint-jakobsnoten met een sausje van Westmalle
Sint-jakobsnoten met een sausje van Westmalle

Sint-jakobsnoten met een sausje van Westmalle

35 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 254 kcal
Vet 14.9 g
Koolhydraat 6.4 g
Eiwit 11.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de sint-jakobsnoten volledig ontdooien en dep droog.

  3. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  4. Snij de peterselie grof. Hou enkele takjes apart voor het garnituur.

  5. Bereiding:
  6. Doe de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook in een kookpot en voeg het bier toe. Laat ± 15 min. koken.

  7. Smelt ondertussen 2 eetl. boter in een braadpan en bak de diepgevroren schorseneren 10 min. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer er de laatste minuten de grofgesneden peterselie onder.

  8. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de sint-jakobsnoten 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  9. Klop 1 eetl. koude boter in stukjes door het ingekookte bier en breng op smaak met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de schorseneren over de borden. Leg op elk bedje schorseneren 3 sint-jakobsnoten en lepel er de biersaus over. Garneer elk bord met een takje peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de sint-jakobsnoten volledig ontdooien en dep droog.

  3. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  4. Snij de peterselie grof. Hou enkele takjes apart voor het garnituur.

  5. Bereiding:
  6. Doe de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook in een kookpot en voeg het bier toe. Laat ± 15 min. koken.

  7. Smelt ondertussen 2 eetl. boter in een braadpan en bak de diepgevroren schorseneren 10 min. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer er de laatste minuten de grofgesneden peterselie onder.

  8. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de sint-jakobsnoten 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  9. Klop 1 eetl. koude boter in stukjes door het ingekookte bier en breng op smaak met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de schorseneren over de borden. Leg op elk bedje schorseneren 3 sint-jakobsnoten en lepel er de biersaus over. Garneer elk bord met een takje peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 254 kcal
Vet 14.9 g
Koolhydraat 6.4 g
Eiwit 11.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Westmalle Tripel

Bekijk het recept digitaal