- Bewaar

- Bewaar
Sint-jakobsnoten met een sausje van Westmalle
Onze drankensuggesties
Bier Westmalle Tripel
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de sint-jakobsnoten volledig ontdooien en dep droog.
-
Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
-
Snij de peterselie grof. Hou enkele takjes apart voor het garnituur.
-
Bereiding:
-
Doe de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook in een kookpot en voeg het bier toe. Laat ± 15 min. koken.
-
Smelt ondertussen 2 eetl. boter in een braadpan en bak de diepgevroren schorseneren 10 min. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer er de laatste minuten de grofgesneden peterselie onder.
-
Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de sint-jakobsnoten 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Klop 1 eetl. koude boter in stukjes door het ingekookte bier en breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de schorseneren over de borden. Leg op elk bedje schorseneren 3 sint-jakobsnoten en lepel er de biersaus over. Garneer elk bord met een takje peterselie.
Onze drankensuggesties
Bier Westmalle Tripel
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de sint-jakobsnoten volledig ontdooien en dep droog.
-
Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
-
Snij de peterselie grof. Hou enkele takjes apart voor het garnituur.
-
Bereiding:
-
Doe de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook in een kookpot en voeg het bier toe. Laat ± 15 min. koken.
-
Smelt ondertussen 2 eetl. boter in een braadpan en bak de diepgevroren schorseneren 10 min. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer er de laatste minuten de grofgesneden peterselie onder.
-
Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de sint-jakobsnoten 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Klop 1 eetl. koude boter in stukjes door het ingekookte bier en breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de schorseneren over de borden. Leg op elk bedje schorseneren 3 sint-jakobsnoten en lepel er de biersaus over. Garneer elk bord met een takje peterselie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Westmalle Tripel