Sint-jakobsnoten met groentelinten en kerriesaus
Sint-jakobsnoten met groentelinten en kerriesaus

Sint-jakobsnoten met groentelinten en kerriesaus

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 209 kcal
Vet 12.1 g
Koolhydraat 11.1 g
Eiwit 9.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de wortels en de courgette in `lintjes' met een dunschiller. Snij de linten in stukken van ongeveer 6 cm lang. Snij ook de prei in reepjes van ongeveer 6 cm lang.

  4. Bereiding:
  5. Breng de kippenbouillon aan de kook en laat er de 3 soorten groentelinten gaar in worden (5 min.). Laat ze uitlekken en hou ze warm. Hou 1 dl kookvocht apart voor de saus.

  6. Intussen bereidt u de sint-jakobsnoten. Smelt 1 eetl. boter in een brede kookpan. Leg er de diepgevroren sint-jakobsnoten in en kruid met peper en zout. Giet er de droge witte wijn bij, dek de pan af en laat gedurende 6 à 8 min. sudderen. Zeef 1 dl kookvocht voor de saus.

  7. Laat 1 dl kookvocht van de groenten en 1 dl kookvocht van de sint-jakobsnoten tot ongeveer de helft inkoken. Voeg de zure room toe en laat indikken tot een lichtgebonden saus. Breng op smaak met peper en zout en een flinke snuif kerriepoeder.

  8. Afwerking:
  9. Schik wat groentelinten op elk bord en leg er 2 sint-jakobsnoten op. Lepel er wat saus over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de wortels en de courgette in `lintjes' met een dunschiller. Snij de linten in stukken van ongeveer 6 cm lang. Snij ook de prei in reepjes van ongeveer 6 cm lang.

  4. Bereiding:
  5. Breng de kippenbouillon aan de kook en laat er de 3 soorten groentelinten gaar in worden (5 min.). Laat ze uitlekken en hou ze warm. Hou 1 dl kookvocht apart voor de saus.

  6. Intussen bereidt u de sint-jakobsnoten. Smelt 1 eetl. boter in een brede kookpan. Leg er de diepgevroren sint-jakobsnoten in en kruid met peper en zout. Giet er de droge witte wijn bij, dek de pan af en laat gedurende 6 à 8 min. sudderen. Zeef 1 dl kookvocht voor de saus.

  7. Laat 1 dl kookvocht van de groenten en 1 dl kookvocht van de sint-jakobsnoten tot ongeveer de helft inkoken. Voeg de zure room toe en laat indikken tot een lichtgebonden saus. Breng op smaak met peper en zout en een flinke snuif kerriepoeder.

  8. Afwerking:
  9. Schik wat groentelinten op elk bord en leg er 2 sint-jakobsnoten op. Lepel er wat saus over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 209 kcal
Vet 12.1 g
Koolhydraat 11.1 g
Eiwit 9.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Las Casas del Toqui Chardonnay Chili Wijn Chileense chardonnay-wijn met een fijn boeket en een krachtige, heel aromatische smaak. Wijn Montagny 1er Cru A.C. Blason de Bourgogne Wijn Grote witte wijn uit het zuiden van Bourgogne (Côte Chalonnaise), gemaakt van alleen chardonnay. Frisse en tegelijk karaktervolle smaak met mooie toetsen van toast en nootjes in de afdronk.

Bekijk het recept digitaal