Sint-jakobsnoten `Monbazillac'
Sint-jakobsnoten `Monbazillac'

Sint-jakobsnoten `Monbazillac'

50 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 302 kcal
Vet 16.2 g
Koolhydraat 17.1 g
Eiwit 16.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de sint-jakobsnoten oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  3. Snij de wortelen in kleine blokjes en snipper de sjalotten fijn.

  4. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in kleine stukjes.

  5. Snij het bladerdeeg in 4 reepjes van 10 cm lang en 2 cm breed. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.

  6. Klop het ei los.

  7. Bereiding:
  8. 30 min.

  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Smelt de boter in een pan en stoof de fijngesnipperde sjalotten en de blokjes wortel 10 min. op een zacht vuur.

  11. Bestrijk intussen het bladerdeeg met het losgeklopte ei en bestrooi met de sesamzaadjes. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Doe de sint-jakobsnoten bij de wortelen en bak ze 1 à 2 min. aan elke kant.

  13. Voeg de stukjes tomaat toe en kruid met de tijm, peper en zout. Laat 1 min. sudderen en giet er dan de zoete witte wijn bij.

  14. Neem de sint-jakobsnoten uit de pan en laat het kookvocht ± 4 min. inkoken op een hoog vuur. Giet er de room bij en laat verder inkoken tot een romige en gebonden saus.

  15. Voeg de sint-jakobsnoten opnieuw toe en laat alles nog even warm worden.

  16. Afwerking:
  17. Dien op met de staafjes bladerdeeg.

Tip

U kan ook sint-jakobsnoten met koraal gebruiken. Plet dan 4 koralen en voeg ze toe in stap 4. Laat ze meekoken tot ze helemaal zijn opgelost in de saus. Voeg eventueel nog wat room toe als de saus te dik wordt. Dankzij de koralen krijgt de saus een intensere smaak.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de sint-jakobsnoten oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  3. Snij de wortelen in kleine blokjes en snipper de sjalotten fijn.

  4. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in kleine stukjes.

  5. Snij het bladerdeeg in 4 reepjes van 10 cm lang en 2 cm breed. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.

  6. Klop het ei los.

  7. Bereiding:
  8. 30 min.

  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Smelt de boter in een pan en stoof de fijngesnipperde sjalotten en de blokjes wortel 10 min. op een zacht vuur.

  11. Bestrijk intussen het bladerdeeg met het losgeklopte ei en bestrooi met de sesamzaadjes. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Doe de sint-jakobsnoten bij de wortelen en bak ze 1 à 2 min. aan elke kant.

  13. Voeg de stukjes tomaat toe en kruid met de tijm, peper en zout. Laat 1 min. sudderen en giet er dan de zoete witte wijn bij.

  14. Neem de sint-jakobsnoten uit de pan en laat het kookvocht ± 4 min. inkoken op een hoog vuur. Giet er de room bij en laat verder inkoken tot een romige en gebonden saus.

  15. Voeg de sint-jakobsnoten opnieuw toe en laat alles nog even warm worden.

  16. Afwerking:
  17. Dien op met de staafjes bladerdeeg.

Tip

U kan ook sint-jakobsnoten met koraal gebruiken. Plet dan 4 koralen en voeg ze toe in stap 4. Laat ze meekoken tot ze helemaal zijn opgelost in de saus. Voeg eventueel nog wat room toe als de saus te dik wordt. Dankzij de koralen krijgt de saus een intensere smaak.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 302 kcal
Vet 16.2 g
Koolhydraat 17.1 g
Eiwit 16.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château de Valmer - A.O.P. Vouvray Château de la Lande `Cuvée Les Chênes' A.O.P. Monbazillac

Bekijk het recept digitaal