Skrei met romige prei en verse tagliatelle
Skrei met romige prei en verse tagliatelle

Skrei met romige prei en verse tagliatelle

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 3385 kj
Energie 809 kcal
Vet 20.1 g
Verzadigd vet 11.1 g
Koolhydraat 94.1 g
Suiker 22.5 g
Vezel 9.8 g
Eiwit 58.6 g
Zout 1.5 g
natrium 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Schik de skrei naast elkaar in een ovenschaal. Verdeel er 2/3 van de boter over en kruid goed met peper en zout. Voeg ook de kerstomaten toe aan de ovenschaal. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

  3. Snij intussen de prei in fijne ringen. Verhit de rest van de boter in een kookpot en stoof de preiringen 5 min.

  4. Overgiet met de room en laat nog 10 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  5. Kook intussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Meng de prei onder de tagliatelle. Verdeel over de borden en leg er de skrei en de tomaten op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Schik de skrei naast elkaar in een ovenschaal. Verdeel er 2/3 van de boter over en kruid goed met peper en zout. Voeg ook de kerstomaten toe aan de ovenschaal. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

  3. Snij intussen de prei in fijne ringen. Verhit de rest van de boter in een kookpot en stoof de preiringen 5 min.

  4. Overgiet met de room en laat nog 10 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  5. Kook intussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Meng de prei onder de tagliatelle. Verdeel over de borden en leg er de skrei en de tomaten op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 3385 kj
Energie 809 kcal
Vet 20.1 g
Verzadigd vet 11.1 g
Koolhydraat 94.1 g
Suiker 22.5 g
Vezel 9.8 g
Eiwit 58.6 g
Zout 1.5 g
natrium 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grimbergen Blond Blond abdijbier Wijn EviDanse Chardonnay I.G.P. Pays d’Oc

Bekijk het recept digitaal