Slaatje met pitavlees en yoghurt-looksaus
Slaatje met pitavlees en yoghurt-looksaus

Slaatje met pitavlees en yoghurt-looksaus

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1816 kj
Energie 434 kcal
Vet 15.5 g
Verzadigd vet 2.3 g
Koolhydraat 37.5 g
Suiker 7.9 g
Vezel 5 g
Eiwit 33.6 g
Zout 2.9 g
natrium 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Snij de tomaten in 4. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte middendoor en snij in halvemaantjes van ± 1/2 cm dik.

  4. Hak de ijsbergsla fijn. Snipper de peterselie en de muntblaadjes fijn. Pers de teentjes knoflook.

  5. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak het pitavlees enkele min.

  6. Rooster intussen de Griekse broodjes 3 min. in de voorverwarmde oven. Snij ze in stukken van 1 cm dik.

  7. Meng de yoghurt met het geperste knoflook en de rest van de olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Meng de ijsbergsla met de stukjes tomaat, de komkommer en de groene kruiden. Meng het pitavlees voorzichtig onder de salade en voeg de yoghurt-looksaus toe.

  9. Serveer met de Griekse broodjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Snij de tomaten in 4. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte middendoor en snij in halvemaantjes van ± 1/2 cm dik.

  4. Hak de ijsbergsla fijn. Snipper de peterselie en de muntblaadjes fijn. Pers de teentjes knoflook.

  5. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak het pitavlees enkele min.

  6. Rooster intussen de Griekse broodjes 3 min. in de voorverwarmde oven. Snij ze in stukken van 1 cm dik.

  7. Meng de yoghurt met het geperste knoflook en de rest van de olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Meng de ijsbergsla met de stukjes tomaat, de komkommer en de groene kruiden. Meng het pitavlees voorzichtig onder de salade en voeg de yoghurt-looksaus toe.

  9. Serveer met de Griekse broodjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1816 kj
Energie 434 kcal
Vet 15.5 g
Verzadigd vet 2.3 g
Koolhydraat 37.5 g
Suiker 7.9 g
Vezel 5 g
Eiwit 33.6 g
Zout 2.9 g
natrium 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ypra Blond bier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône Villages

Bekijk het recept digitaal