- Bewaar

- Bewaar
Slaatje met pitavlees en yoghurt-looksaus
Onze drankensuggesties
Bier Ypra Blond bier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône Villages
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
25 min.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Snij de tomaten in 4. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte middendoor en snij in halvemaantjes van ± 1/2 cm dik.
-
Hak de ijsbergsla fijn. Snipper de peterselie en de muntblaadjes fijn. Pers de teentjes knoflook.
-
Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak het pitavlees enkele min.
-
Rooster intussen de Griekse broodjes 3 min. in de voorverwarmde oven. Snij ze in stukken van 1 cm dik.
-
Meng de yoghurt met het geperste knoflook en de rest van de olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Meng de ijsbergsla met de stukjes tomaat, de komkommer en de groene kruiden. Meng het pitavlees voorzichtig onder de salade en voeg de yoghurt-looksaus toe.
-
Serveer met de Griekse broodjes.
Onze drankensuggesties
Bier Ypra Blond bier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône Villages
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
25 min.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Snij de tomaten in 4. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte middendoor en snij in halvemaantjes van ± 1/2 cm dik.
-
Hak de ijsbergsla fijn. Snipper de peterselie en de muntblaadjes fijn. Pers de teentjes knoflook.
-
Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak het pitavlees enkele min.
-
Rooster intussen de Griekse broodjes 3 min. in de voorverwarmde oven. Snij ze in stukken van 1 cm dik.
-
Meng de yoghurt met het geperste knoflook en de rest van de olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Meng de ijsbergsla met de stukjes tomaat, de komkommer en de groene kruiden. Meng het pitavlees voorzichtig onder de salade en voeg de yoghurt-looksaus toe.
-
Serveer met de Griekse broodjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Ypra Blond bier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône Villages