Slaatje zonder eind
Slaatje zonder eind

Slaatje zonder eind

30 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook 250 g fijne boontjes 20 min. in lichtgezouten water en snij ze in twee.

  3. Snij 1 rode ui en 2 lente-uitjes in fijne ringetjes, 125 g champignons in reepjes en 10 kerstomaten in kwartjes. Snij 3 takjes peterselie en 10 halfgedroogde cocktailtomaatjes fijn.

  4. Meng alles in een slakom en voeg 10 eetl. veenbessen (blik) en 100 g gemengde scheuten toe.

  5. Meng voor de vinaigrette het sap van 1 sinaasappel, 6 eetl. olijfolie, 2 eetl. wijnazijn, 1 eetl. balsamicoazijn, 1 koffiel. versgeraspte gember, peper en zout.

  6. Afwerking:
  7. Giet net voor het opdienen de vinaigrette op de salade.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook 250 g fijne boontjes 20 min. in lichtgezouten water en snij ze in twee.

  3. Snij 1 rode ui en 2 lente-uitjes in fijne ringetjes, 125 g champignons in reepjes en 10 kerstomaten in kwartjes. Snij 3 takjes peterselie en 10 halfgedroogde cocktailtomaatjes fijn.

  4. Meng alles in een slakom en voeg 10 eetl. veenbessen (blik) en 100 g gemengde scheuten toe.

  5. Meng voor de vinaigrette het sap van 1 sinaasappel, 6 eetl. olijfolie, 2 eetl. wijnazijn, 1 eetl. balsamicoazijn, 1 koffiel. versgeraspte gember, peper en zout.

  6. Afwerking:
  7. Giet net voor het opdienen de vinaigrette op de salade.

Bekijk het recept digitaal