Snelle ramen met kip om mee te nemen
Snelle ramen met kip om mee te nemen

Snelle ramen met kip om mee te nemen

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 384 kcal
Vet 3.2 g
Verzadigd vet 0.9 g
Koolhydraat 53.7 g
Suiker 12.5 g
Vezel 6.2 g
Eiwit 31.5 g
Zout 3.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Kook de kippenblokjes 4 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  2. Schil intussen de wortelen en snij in fijne staafjes.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes.

  4. Snipper de lente-ui fijn. Pers de limoen.

  5. Verdeel de kip over 4 bokalen. Doe er wat sojasaus, srirachasaus, kurkuma en limoensap over. Verkruimel het bouillonblokje erover.

  6. Vul aan met de lente-ui, de paprikareepjes, de wortelstaafjes, de courgetteslierten en de spinazie.

  7. Werk af met de rijstvermicelli, sluit de bokalen af en bewaar ze in de koelkast tot gebruik.

  8. Giet kokend water in de bokalen tot de ingrediënten ondergedompeld zijn en laat 5 min. rusten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Kook de kippenblokjes 4 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  2. Schil intussen de wortelen en snij in fijne staafjes.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes.

  4. Snipper de lente-ui fijn. Pers de limoen.

  5. Verdeel de kip over 4 bokalen. Doe er wat sojasaus, srirachasaus, kurkuma en limoensap over. Verkruimel het bouillonblokje erover.

  6. Vul aan met de lente-ui, de paprikareepjes, de wortelstaafjes, de courgetteslierten en de spinazie.

  7. Werk af met de rijstvermicelli, sluit de bokalen af en bewaar ze in de koelkast tot gebruik.

  8. Giet kokend water in de bokalen tot de ingrediënten ondergedompeld zijn en laat 5 min. rusten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 384 kcal
Vet 3.2 g
Verzadigd vet 0.9 g
Koolhydraat 53.7 g
Suiker 12.5 g
Vezel 6.2 g
Eiwit 31.5 g
Zout 3.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Duvel Tripel Hop Sterk blond bier Wijn Gewurztraminer `Tradition' A.O.P. Alsace Cave de Bennwih

Bekijk het recept digitaal