Snelle tonijn-aspergetaart zonder deegbodem
Snelle tonijn-aspergetaart zonder deegbodem

Snelle tonijn-aspergetaart zonder deegbodem

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 386 kcal
Vet 26 g
Verzadigd vet 14.2 g
Koolhydraat 11.3 g
Suiker 4 g
Vezel 1.4 g
Eiwit 26.2 g
Zout 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij het uiteinde van de groene-aspergepunten.

  4. Klop de eieren los in de room en meng er de bloem en de helft van de geraspte kaas onder. Kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout.

  5. Laat de tonijn uitlekken en prak fijn met een vork. Roer onder het eiermengsel.

  6. Snij de tapastomaten middendoor.

  7. Vet een hoge taartvorm in met de boter en giet er het tonijn-eiermengsel in. Verdeel er de aspergepunten over en leg er de tapastomaten met het snijvlak naar beneden op. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas.

  8. Bak 35 à 45 min. in de voorverwarmde oven. Bedek de quiche met aluminiumfolie als hij te snel bruin wordt. De quiche is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt.

  9. Afwerking:
  10. Snij in punten en serveer met een slaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij het uiteinde van de groene-aspergepunten.

  4. Klop de eieren los in de room en meng er de bloem en de helft van de geraspte kaas onder. Kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout.

  5. Laat de tonijn uitlekken en prak fijn met een vork. Roer onder het eiermengsel.

  6. Snij de tapastomaten middendoor.

  7. Vet een hoge taartvorm in met de boter en giet er het tonijn-eiermengsel in. Verdeel er de aspergepunten over en leg er de tapastomaten met het snijvlak naar beneden op. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas.

  8. Bak 35 à 45 min. in de voorverwarmde oven. Bedek de quiche met aluminiumfolie als hij te snel bruin wordt. De quiche is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt.

  9. Afwerking:
  10. Snij in punten en serveer met een slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 386 kcal
Vet 26 g
Verzadigd vet 14.2 g
Koolhydraat 11.3 g
Suiker 4 g
Vezel 1.4 g
Eiwit 26.2 g
Zout 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hapkin BIPA Blond bier Wijn Réserve des Lauriers A.O.P. Saint-Mont

Bekijk het recept digitaal