- Bewaar

- Bewaar
Spaanse verrassingskrieltjes
Onze drankensuggesties
Wijn El Coto - D.O.C. Rioja - Spanje (witte wijn) Wijn Bourgogne A.O.P. `Les Cailloux' Chardonnay - Albert Bichot (witte wijn)
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Boen de krielaardappelen schoon en kook 15 à 18 min. in lichtgezouten water. Giet af en snij in schijfjes van 1/2 cm dik.
-
Verwijder intussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes.
-
Snij de chorizo in schijfjes van 1/2 cm dik.
-
Snipper de ui en de teentjes knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de schijfjes chorizo 5 min. op een hevig vuur.
-
Voeg de ui, het knoflook en de paprikareepjes toe en laat 20 min. stoven op een zacht vuur. Voeg daarna de aardappelschijfjes toe en laat nog enkele minuten stoven. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verdeel de bereiding over individuele ovenschaaltjes.
-
Maak in het midden een kuiltje en breek er telkens 1 ei in. Zet de schaaltjes 18 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snipper intussen de platte peterselie fijn.
-
Afwerking:
-
Versier de schaaltjes met wat fijngesnipperde platte peterselie. Bestrooi elk ei met zeezout en zwarte peper en geef er een stukje brood bij.
Onze drankensuggesties
Wijn El Coto - D.O.C. Rioja - Spanje (witte wijn) Wijn Bourgogne A.O.P. `Les Cailloux' Chardonnay - Albert Bichot (witte wijn)
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Boen de krielaardappelen schoon en kook 15 à 18 min. in lichtgezouten water. Giet af en snij in schijfjes van 1/2 cm dik.
-
Verwijder intussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes.
-
Snij de chorizo in schijfjes van 1/2 cm dik.
-
Snipper de ui en de teentjes knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de schijfjes chorizo 5 min. op een hevig vuur.
-
Voeg de ui, het knoflook en de paprikareepjes toe en laat 20 min. stoven op een zacht vuur. Voeg daarna de aardappelschijfjes toe en laat nog enkele minuten stoven. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verdeel de bereiding over individuele ovenschaaltjes.
-
Maak in het midden een kuiltje en breek er telkens 1 ei in. Zet de schaaltjes 18 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snipper intussen de platte peterselie fijn.
-
Afwerking:
-
Versier de schaaltjes met wat fijngesnipperde platte peterselie. Bestrooi elk ei met zeezout en zwarte peper en geef er een stukje brood bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn El Coto - D.O.C. Rioja - Spanje (witte wijn) Wijn Bourgogne A.O.P. `Les Cailloux' Chardonnay - Albert Bichot (witte wijn)