Spaghetti met garnalen in courgette-limoensaus
Spaghetti met garnalen in courgette-limoensaus

Spaghetti met garnalen in courgette-limoensaus

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 571 kcal
Vet 15.2 g
Koolhydraat 77.8 g
Eiwit 30 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Rasp de ongeschilde courgettes.

  4. Rasp de schil van de limoen en pers hem uit.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de geraspte courgettes ± 5 min. gaar.

  7. Voeg de zure room, het limoensap en de zeste toe en kruid met zwarte peper en zout.

  8. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Hak ondertussen de dille fijn. Hou wat opzij voor het garnituur.

  10. Voeg de garnalen en de fijngehakte dille toe aan de courgettesaus en laat even opwarmen.

  11. Meng tot slot de pasta onder de saus.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met de rest van de dille.

Tip

Nog zure room over? De rest van de zure room kan u onder een soep of een tomatensaus mengen of in een omelet verwerken. Zo maakt u van dit gerecht een vegetarische variant: rasp de courgettes en stoof samen met 2 fijngehakte teentjes knoflook langzaam gaar in 2 eetl. olijfolie. Meng onder de pasta en werk af met geraspte parmezaan en extra vierge olijfolie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Rasp de ongeschilde courgettes.

  4. Rasp de schil van de limoen en pers hem uit.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de geraspte courgettes ± 5 min. gaar.

  7. Voeg de zure room, het limoensap en de zeste toe en kruid met zwarte peper en zout.

  8. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Hak ondertussen de dille fijn. Hou wat opzij voor het garnituur.

  10. Voeg de garnalen en de fijngehakte dille toe aan de courgettesaus en laat even opwarmen.

  11. Meng tot slot de pasta onder de saus.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met de rest van de dille.

Tip

Nog zure room over? De rest van de zure room kan u onder een soep of een tomatensaus mengen of in een omelet verwerken. Zo maakt u van dit gerecht een vegetarische variant: rasp de courgettes en stoof samen met 2 fijngehakte teentjes knoflook langzaam gaar in 2 eetl. olijfolie. Meng onder de pasta en werk af met geraspte parmezaan en extra vierge olijfolie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 571 kcal
Vet 15.2 g
Koolhydraat 77.8 g
Eiwit 30 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Petit Chablis A.O.P. - Union des Viticulteurs de Chablis Wijn Riesling Classic - Himmeroder Hof - Moezel - Duitsland

Bekijk het recept digitaal