- Bewaar

- Bewaar
Spaghetti met garnalen in courgette-limoensaus
Onze drankensuggesties
Wijn Petit Chablis A.O.P. - Union des Viticulteurs de Chablis Wijn Riesling Classic - Himmeroder Hof - Moezel - Duitsland
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Rasp de ongeschilde courgettes.
-
Rasp de schil van de limoen en pers hem uit.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de geraspte courgettes ± 5 min. gaar.
-
Voeg de zure room, het limoensap en de zeste toe en kruid met zwarte peper en zout.
-
Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Hak ondertussen de dille fijn. Hou wat opzij voor het garnituur.
-
Voeg de garnalen en de fijngehakte dille toe aan de courgettesaus en laat even opwarmen.
-
Meng tot slot de pasta onder de saus.
-
Afwerking:
-
Werk af met de rest van de dille.
Nog zure room over? De rest van de zure room kan u onder een soep of een tomatensaus mengen of in een omelet verwerken. Zo maakt u van dit gerecht een vegetarische variant: rasp de courgettes en stoof samen met 2 fijngehakte teentjes knoflook langzaam gaar in 2 eetl. olijfolie. Meng onder de pasta en werk af met geraspte parmezaan en extra vierge olijfolie.
Onze drankensuggesties
Wijn Petit Chablis A.O.P. - Union des Viticulteurs de Chablis Wijn Riesling Classic - Himmeroder Hof - Moezel - Duitsland
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Rasp de ongeschilde courgettes.
-
Rasp de schil van de limoen en pers hem uit.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de geraspte courgettes ± 5 min. gaar.
-
Voeg de zure room, het limoensap en de zeste toe en kruid met zwarte peper en zout.
-
Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Hak ondertussen de dille fijn. Hou wat opzij voor het garnituur.
-
Voeg de garnalen en de fijngehakte dille toe aan de courgettesaus en laat even opwarmen.
-
Meng tot slot de pasta onder de saus.
-
Afwerking:
-
Werk af met de rest van de dille.
Nog zure room over? De rest van de zure room kan u onder een soep of een tomatensaus mengen of in een omelet verwerken. Zo maakt u van dit gerecht een vegetarische variant: rasp de courgettes en stoof samen met 2 fijngehakte teentjes knoflook langzaam gaar in 2 eetl. olijfolie. Meng onder de pasta en werk af met geraspte parmezaan en extra vierge olijfolie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Petit Chablis A.O.P. - Union des Viticulteurs de Chablis Wijn Riesling Classic - Himmeroder Hof - Moezel - Duitsland