Spaghetti verde met kaasburger
Spaghetti verde met kaasburger

Spaghetti verde met kaasburger

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 966 kcal
Vet 45.4 g
Verzadigd vet 18 g
Koolhydraat 80.6 g
Suiker 16.6 g
Vezel 11 g
Eiwit 53.5 g
Zout 2.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de courgettes in blokjes. Pers de halve citroen en besprenkel de courgette met het sap. Kruid met zwarte peper en zout.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in repen.

  4. Snipper het knoflook en de ui fijn.

  5. Snij de olijven in ringetjes.

  6. Pluk de blaadjes basilicum.

  7. Rasp de pecorino.

  8. Bereiding:
  9. Kook de spaghetti gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er 1 eetl. olijfolie onder.

  10. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een ruime kookpot en stoof het knoflook en de ui glazig. Voeg de paprika en de courgette toe en laat 5 min. stoven. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Smelt de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de kaasburgers 3 à 4 min. aan elke kant.

  12. Rooster intussen de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  13. Meng de spaghetti, de rucola, de olijven en het basilicum onder de groenten.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de pastaschotel over de borden en bestrooi met de pijnboompitten en de pecorino. Serveer met een aasburger.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de courgettes in blokjes. Pers de halve citroen en besprenkel de courgette met het sap. Kruid met zwarte peper en zout.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in repen.

  4. Snipper het knoflook en de ui fijn.

  5. Snij de olijven in ringetjes.

  6. Pluk de blaadjes basilicum.

  7. Rasp de pecorino.

  8. Bereiding:
  9. Kook de spaghetti gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er 1 eetl. olijfolie onder.

  10. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een ruime kookpot en stoof het knoflook en de ui glazig. Voeg de paprika en de courgette toe en laat 5 min. stoven. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Smelt de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de kaasburgers 3 à 4 min. aan elke kant.

  12. Rooster intussen de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  13. Meng de spaghetti, de rucola, de olijven en het basilicum onder de groenten.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de pastaschotel over de borden en bestrooi met de pijnboompitten en de pecorino. Serveer met een aasburger.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 966 kcal
Vet 45.4 g
Verzadigd vet 18 g
Koolhydraat 80.6 g
Suiker 16.6 g
Vezel 11 g
Eiwit 53.5 g
Zout 2.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Casa Mayor Chardonnay Old Vines D.O. Colchagua Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal